paciepna paciepna
ocena: 2

Nie wiedziałam, czy się śmiać, czy płakać nad tym filmem. Powstrzymywałam się, żeby nie
strzelać co chwilę facepalma ;) przygłupia fabuła przyćmiła mi wszystko, co mogło być
pozytywne w tym "dziele", zwłaszcza motyw z chrześcijaninem i wiadrem krwi mnie po prostu
rzucił na fotel. Przynajmniej miałam okazję pooglądać norweski krajobraz i to jedyny plus. Aha,
jedna z ostatnich scen - łowca ma nadzieję, że starczy mu pocisków, ale po chwili zabija go
jednym + wcześniejsza religijna piosenka wabiąca trolla i wywołująca agresję, no cholera jasna!

• eternal_champion eternal_champion
    ocena: 7

Szkoda, że nie zrozumiałaś tej ironii wylewającej się z każdej sceny z przymrużeniem oka.
    Lekkie odejście od "Przyjaciół" nie zaszkodzi.

• bogdanor bogdanor

Haha, to jej napisałeś :) Dokładnie , miałem identyczne skojarzenie po przeczytaniu Jej posta.

• bogdanor bogdanor

Film daje spokojnie rade , jako odskocznia od przemysłowej, filmowej papki. :) Polecam wielbicielom trollowania.

• paciepna paciepna

Och, widocznie mam jeszcze mleko pod nosem i nie mogłam zrozumieć tej ambitnej ironii, którą ociekała głupota tego filmu. Zatrzymałam się wiele lat temu na poziomie Przyjaciół ;( swoją drogą szalenie interesujące spostrzeżenie - porównywać charakter sitcomu do filmu paradokumentalnego (kocham wypominanie gustu innym użytkownikom, kiedy nie ma się nic ciekawszego do napisania).

• eternal_champion eternal_champion

Dla każdego coś miłego.
        A rzucić okiem na czyjeś gusta warto, by szybko ocenić, że to po prostu nie czyjaś tematyka.

• norbar

To nie jest ambitna ironia, a prosta parodia. To, że jesteś jednym z tych widzów co na film idzie po plakacie zamiast sprawdzic co to jest, a potem jest zawiedzony, ze nie poszedł na film sf o trolla nie znaczy, że film był słaby. Leniwe odwiedzanie kina nie popłaca.

• paciepna paciepna

Wybacz, ale nie jestem taka durna, żeby myśleć, że to miał być film sf, zwłaszcza po obejrzanym uprzednio zwiastunie :] Leniwego oceniania użytkowników na chybił trafił też nie polecam, bo się przejechałeś. Jeżeli wg Ciebie to arcydzieło - ok, zwisa mi to i powiewa, ja mam swoje zdanie, którego nie zmienię.

• dezertx dezertx
    ocena: 3

Dokładnie tak. Ni to śmieszne, ni to straszne. Akcja się wlecze, aktorstwo drewniane, postacie nieciekawe, a ich irracjonalne zachowanie było nie do przełknięcia. Jedynie motyw z firmą malarską Piotra mnie rozbawił. Film jest inny, ale to nie znaczy, że jest automatycznie dobry
    Parafrazując kwestię z Killera napiszę:
    To ma być łowca? To jakaś popiexxxrdółka nie łowca :]

• Maverick0069 Maverick0069
      ocena: 3

jaką ironie dostrzegacie w tym filmie ??

• lesny_lesny

Betonową.

wczytuję Ladowanie

Zgłoś nadużycie

Opisz, dlaczego uważasz, że ten wpis nie jest zgodny z regulaminem serwisu: