Nota za artystyczną wartość filmu 4, ocena, za jakość bardzo sprytnie reklamowanego homoseksualizmu skierowanego do widowni familijnej 10, średnia 7. Jednym ku przestrodze innym ku uciesze.
Super i jeszcze raz super. Wszystko idzie według określonego przez historię schematu. Były filmy psychologiczne próbujące znaleźć sens życia oraz uzasadnić uczuciowo pociąg seksualny mężczyzny do mężczyzny. Potem równie ambitne pozycje o prześladowaniu tej grupy „mężczyzn” o odmiennej orientacji seksualnej. W następnej kolejności już niestety mniej ambitne komedie romantyczne ukazujące wyższość związków homoseksualnych pełnych miłości i zrozumienia, nad stosunkami hetero seksualnymi pełnymi zazdrości, kłótni i przemocy. I teraz półmetek cudownie słodkie kino familijne gdzie nawet 11 latek ma ugruntowaną jedynie słuszną orientację seksualną. Bo czyż to nie cudowne mieć dwóch TATUSIÓW przecież to marzenie każdego chłopca, i jeszcze jeden ukryty bonus, gdy przyjdzie dzień inicjacji seksualnej można liczyć na któregoś z ojców nie ryzykując kazirodztwa. Ale to nie koniec, tak jak w rozmowie 5 lat temu z moją św. Pamięci żoną przewidywałem ekspansja reklamy homoseksualnych związków nabiera impetu w naszym kraju. Oczekuję teraz z niecierpliwością na prawdziwą wersję Królewny Śnieżki i 7 krasnoludków (marzy mi się oczywiście wytwórnia Disneya albo Pixara), dla naszych najmniejszych pociech. Mam nadzieję, że pokaże naszym milusińskim, co naprawdę wyrabiało poza kopaniem diamentów te wiecznie szczęśliwe i rozśpiewane męskie grono, które wpadało w panikę na samo słowo kobieta. I wreszcie finał oczywiście na razie fantastyka naukowy. Wiadomo, że same rozprzestrzenianie idei, że homoseksualizm jest dobry i nieszkodliwy, a nawet lepszy od stosunków heteroseksualnych, ( co dokumentują komedie romantyczne z udziałem homoseksualnych par) to za mało. Pozostaje jeden maleńki problem, gdy przeciągną na swoją stronę wszystkich sprawnych seksualnie żywych przedstawicieli męskiego gatunku, to jak się potem rozmnażać? I tu z pomocą przyjdzie science fiction, in vitro już istnieje, ale na wielką skale to na razie SF, pozostaje już tylko oczywisty podział potomstwa. W tle można jak wątek uboczny, jeżeli film ma mieć zacięcie sensacyjne, ukazać wredne, brudne i zakłamane grupki oportunistów hołdującym przestarzałym i niesprawdzającym się dewiacjom nazywanych przed wiekami heteroseksualnością.
- filmweb24
- filmweb24
- newsy
- recenzje
- publicystyka
- powiększenie
- premiery i zapowiedzi
- repertuar kin
- DVD/Blu-ray
- filmweb poleca
Polecane wiadomości - baza filmwebudziś urodziny mająNajbliższe odcinki
-