ewa ewa
ocena: 10

którego walorem są aktorzy na czele z Lubow ORŁOWĄ i Leonidem UTJESOWEM , proste, a ciągle zabawne scenki komediowe i oczywiście muzyka I.Dunajewskiego.Superewik dla obu głównych bohaterów(niestety nieżyjących) , reżysera i kompozytora!

• użytkownik usunięty

Litości! Ten film realizowany był u szczytu stalinowskiego teroru i wielkiego głodu na Ukrainie, a epatuje widza obrazem dostatku i szczęścia w ZSRR. Uważam, że jego emisja zawsze powinna być poprzedzona odpowiednim komentarzem historycznym.

• użytkownik usunięty

Co ty tutaj ze stalinowskim terrorem wyjeżdżasz?!
      Mówimy tu o wesołej komedii muzycznej! Film nie jest wcale jakiś
      propagandowy....
      Uważam, że powinien być częściej w telewizji emitowany!
      i to normalnej porze! a nie po 0:00 tylko dlatego, że to film
      radziecki!
      Radzieckie komedie są świetne. Oglądałem "Świat z się śmieje" z całą
      rodziną, wszystkim się podobał i nikt nawet na chwilę nie pomyślał
      o Stalinie...
      Masz jakąś obsesję ?!

• Proti

Okoliczności w jakich powstawał nie mają raczej wpływu na jakość filmu, ale dobrze uświadomić sobie to co napisałe(a)ś. Dzięki. Pozdrawiam.

• Maniek_4 Maniek_4
    ocena: 7

Jakie komentarze???????????????????? ? Przecież ten film każdy traktuje z przymróżeniem oka!!!!!!!!! nie należy brac tego na poważnie. To tylko błaha komedyjka (jednak urocza), satyra na radziecka rzeczywistośc wsi. Film jest ok, chociaż bardzo już przestarzały :D 7/10

• Bruce_Lee Bruce_Lee
    ocena: 9

Film klimatem przypomina... Pół żartem, pół serio! Oczywiście w moim odczuciu. Świetna komedia i musical, choć także jestem zaskoczony (mile). Przede wszystkim tym, że sowieci propagują amerykańską kulturę (dixieland jazz). Przynajmniej ruski choć raz byli na czasie ;P

• Tenenit Tenenit
    ocena: 10

Klasyk po prostu. Nie wyobrażam sobie współczesnego kina bez tego filmu :)

• użytkownik usunięty

Otóż to. Z musicali mogę oglądać na okrągło dwa: "Deszczową piosenkę" i "Świat się śmieje". Każdy inny - a jednak oba nieśmiertelne :)

• Franio Franio

Świetny film, co z tego że produkcji radzieckiej, to nie jest przecież reportaż o stalinizmie, tylko po prostu bardzo dobra komedia muzyczna.

wczytuję Ladowanie

Zgłoś nadużycie

Opisz, dlaczego uważasz, że ten wpis nie jest zgodny z regulaminem serwisu: