dymek167 dymek167
ocena: 2

Wczoraj oglądałem owe cudo i się załamałem. Gorszego i głupszego filmu to już chyba
dawno nie widziałem. Na prawdę nie wiem czym się ludzie tak zachwycają. Tego filmu
nawet muzyka nie ratuje.

• JakajaPyza JakajaPyza

Czym się zachwycają? Nie wiem jak inni ale ja uwielbiam w tym filmie totalny surrealizm - morze dziur, pan Nikt i inne bajkowe wynalazki na miarę Zwariowanego Kapelusznika albo znikającego kota z trochę innej historii. I oglądając te dziwactwa uśmiecham się zawsze z ulgą, że dobrze, że mnie tam nie ma. Ale i tak z przyjemnością sobie patrzę. Żeby coś takiego wymyśleć trzeba być geniuszem. Albo być na niezłym haju. Ale tak czy inaczej trzeba mieć ponadprzeciętną wyobraźnię - a to w ludziach bardzo cenię. A co do muzyki - jak dla mnie po prostu orgazm stulecia.

• soulful soulful

"Albo być na niezłym haju." słyszałam kiedyś, że pomysł na ten film narodził się właśnie na kwasie :D
      z resztą, to widać :D http://www.youtube.com/watch?v=A7F2X3rSSCU

• whiterussian whiterussian
    brak oceny

Ehh takich filmów niektórzy nie powinni ani oglądać, ani oceniać wcale. To jest psychodeliczny klasyk, ale żeby tak uznać trzeba mieć umysł nastawiony na inny wymiar :)

• volpi volpi
    ocena: 9

Dokładnie. JakajaPyza i whiterussian świetnie to określili. Ten film to świetny przykład surrealizmu. Sztuka. Jeżeli tego nie rozumiesz to proszę, poczytaj a potem oceniaj

wczytuję Ladowanie

Zgłoś nadużycie

Opisz, dlaczego uważasz, że ten wpis nie jest zgodny z regulaminem serwisu: