bruce1940 bruce1940
ocena: 9

Jakie były - według Was?....
mnie oczywiście rozbawiły wszystkie, ale najśmieszniejsze chyba były sceny na wyspie rozkoszy, gdzie jednak brakowało... dzików (ha-ha-ha!), a także - załatwianie spraw w urzędzie starożytnym (skąd my to znamy?...)

• Cypisek_syn_rumcajsa Cypisek_syn_rumcajsa
    ocena: 10

Mi się zawsze podobał obiad i podwieczorek z Bestii :)). Ale chyba najlepszy jest rzut oszczepem.

Pozdr.

• bruce1940 bruce1940

ha-ha-ha! też kapitalne! pozdrawiam! :)

• michal322 michal322
        ocena: 7

Mi się najbardziej podobał moment kiedy próbowali uzyskać zaświadczenie A38

• bruce1940 bruce1940

Taaaak..... Takie bardzo nasze, swojskie, polskie. :) My, Polacy, to rozumiemy najlepiej. :)

• Monaco_filmweb Monaco_filmweb

Mnie też to podobało mi się najbardziej. :) Plus Osiris (tak on się nazywał, bo nie wiem czy dobrze pamiętam?). Ogólnie film bardzo dobry -> najmłodsi mają okazję liznąć trochę mitologii. :)

• Monaco_filmweb Monaco_filmweb

Ale po chwili zastanowienia mogłabym dodać zagadkę o pościeli i noc na równinie ze zjawami. Naprawdę, większość tych żartów jest przednia, a tekst o kucharzu, który podał tylko przystawki mnie zamiótł. :) Właśnie sobie odświeżam i decyduję się podnieść ocenę o jedno oczko. :)

• Jehanne Jehanne
    ocena: 8

Mnie się podobała scena z hipnozą - a szczególnie tekst: "To bardzo praktyczne - w nocy można czytać w łóżku..."
    I sposób walki na arenie np. Druida, który wchodzi do kufra.

• Der_SpeeDer Der_SpeeDer

Najlepsze zadanie to było bezsprzecznie to z próbą uzyskania zaświadczenia A38.

Poza tym: obiad Obelixa oraz puenta - wygląda na zewnątrz i mówi "Nie widzieliście kucharza? Podał przystawki i gdzieś poszedł"... Padłem.

I faktycznie, rozwalały mnie też próby zahipnotyzowania Asterixa i jego odzywki, z których najlepsza była chyba właśnie ta - "Praktyczne w nocy, można czytać w łóżku" XD.

• Sliwek_92

Zaświadczenie najlepsze. Miła też była wyspa rozkoszy. Dziadek na górze też fajny ^^ jaskinia, pole z duchami legionistów (trochę straszne, jak byłem mały się bałem).. cudowna bajka

• plywaczek
    ocena: 10

już wiele tutaj głosów padło na tą scenę - z zaświadczeniem A38 :) chociaż bardzo mi się podobała też scena z duchami legionistów. I bardzo lubiłam zawsze scenę z hipnozą :)

• The_Darkest_Charlotte The_Darkest_Charlotte

mnie najbardziej rozbawiła scena z egipskim magiem hahaha ,, na ozyrysa i na apisa patrz an mnie, patrz uważnie jesteś teraz dzikiem, tak dzikiem - bardzo przydatne w nocy można czytać w łóżku" hahahahahaha no i oczywiście rzut oszczepem i wizyta w urzędzie po zaświadczenie, a i oczywiście proszek olimp!!! dziadek robił niezłą reklamę :) pozdro!

• bruce1940 bruce1940

:) Dziś kolejny raz obejrzałam, znowu z tą samą przyjemnością. :) Scena z hipnozą istotnie jest rewelacyjna, dzięki za wpis, The_Darkest_Charlotte .
      Mało padło tu słów pochwały na temat kucharza tytanów i jego "kury, trochę mdłej, ale za to: jakiej delikatnej!" :)
      Zauważcie, jak genialny jest cały ten scenariusz! :)

• Kikispy Kikispy

Ja najbardziej lubię scenę w tej jaskini (metro było super!), w urzędzie i hipnozę.

• użytkownik usunięty

A38 rządzi tą bajkę powinni oglądać urzędnicy państwa polskiego
    Później dobre było obiad obelixa ale też fajny bieg ze sprinterem

A najmocniejsze : wyspa rozkoszy (" jak to,nie ma dzika?! Wyspa rozkoszy i nie ma dzika?")
    Ale to się nazywa film na podstawie bajki czy komiksu, a nie Ben10 pełen przemocy i ohydy oglądać się nie chce

• buszasz buszasz

Mnie się tam wszystkie podobają, ale chyba najbardziej: uzyskanie zaświadczenia A-38, rzut oszczepem... no i hipnoza :) świetny ten film.

• Jolx Jolx

Hipnoza, zaświadczenie... boskie....lecę oglądać :)

• Adrian1904 Adrian1904

Ja też lece obejrzeć na Teutatesa :D

• fathead fathead

Zawsze, kiedy muszę załatwić coś w jakimkolwiek urzędzie wspominam Dom, który czyni szalonym :) Nawet sądzę, że niektóre urzędy powinny mieć tabliczkę z tą nazwą nad wejściem... Moją ulubioną pracą jest jednak skromny obiad Obelixa - uwielbiam tą scenę.

• timcer timcer

Zdecydowanie rozprawienie się z biurokracją.Klasyka.

• giovanni50 giovanni50

zdecydowanie urząd wymiata

• lisek696 lisek696

Moim zdaniem u hipnotyzera
        "Ty będziesz teraz dzikiem, teraz powtórz"
        Asterix wtedy"ty będziesz dzikiem"
        A on wybiega i zachowuje się jak dzik

• giovanni50 giovanni50

Co kto lubi

wczytuję Ladowanie