_guchy_ _guchy_
ocena: 7

THX 1138 Georgea Lucasa,
Oni Żyją Johna Carpentera,
Matrix oczywiście,
Truman Show
Gra Finchera
Jeszcze inne podobne podacie? Pomożecie? :)

• Blase Blase

"Brazil" Terry'ego Gilliama, polecam

• b4rt3k0pl0 b4rt3k0pl0

Equilibrium, aczkolwiek jak narazie czytałem tylko opis filmu 1984 i z niego wysnułem podobiznę do Equilibrium. Mam nadzieję, że trafną. Pozdrawiam i polecam Eq. bez względu na wszystko ;)

• _guchy_ _guchy_

@Blase Brazil widzialem, bodajze Ian Holm i DeNiro tam graja? Fajny klimat, ale albo nie pamietam, albo nie buło tam inwigilacji?

@b4rt3k0pl0 Jak możesz polecać Equilibrium bez względu na wszystko skoro tylko przeczytałeś opis filmu? ;) Poza tym: wyżej wymieniony THX 1138+Fahrenheit 451 = Equilibrium. Wszystkie 3 są fajne i je lubię, ale w ten ostatni jednak niewiele ma wspólnego z 1984.

• Ibrah Ibrah

jak to nie wiele maja wspolnego. przeciez w equlibrum ludzie biora specjalna substancje zeby zagluszyc emocje. spoleczenstwo robotow nie czujacych nic i nie wychylajacych sie z szeregu. jezeli jeszcze nie widzisz zbieznosci, to bardziej juz Ci nie pomoge. polecam jeszcze "v jak vendetta".

• _guchy_ _guchy_

OK
            W THX nie wytlumaczono dlaczego jest jak jest, wiec nie ma co wnikac.
            W Equilibrium zas wytlumaczono, ze spoleczenstwo samo sie na ten los zgodzilo wiec ten totalitaryzm to ich wybor byl, poza tym nie liczac BOSSA, to wszyscy bez wyjatku to zazywali, czy szeregowy, szary ludek, czy czlonek specjalnego oddzialu policji( mozesz i miec racje, bo wiadomo, jak to sie spoleczenstwa 'same' zgadzaja...).

• Ibrah Ibrah

tak jak zgodzilismy sie na kamery cctv i teraz wszedzie sa. nawet na autostradach.

• amerrozzo amerrozzo
    ocena: 8

Naucz się stosować cudzysłów, bo "Gra Finchera" źle wygląda. Jeśli już podajesz reżyserów, bądź konsekwentny. Nie promuj bylejakości.

Kilka lat temu utworzyłem taki temat na forum filmowym, tam mi zaproponowano wiele ciekawych tytułów. Nie chce mi się teraz szukać tamtego wątku. Sprawdź jednak ten film, bo wart uwagi: http://www.filmweb.pl/film/Harrison+Bergeron-1995-35318

• _guchy_ _guchy_

Ech, nie badz taki malostkowy ;)
      A filmos jak i twoj watek sprawdze, dzieki

wczytuję Ladowanie

Zgłoś nadużycie

Opisz, dlaczego uważasz, że ten wpis nie jest zgodny z regulaminem serwisu: