jasiu15 jasiu15
ocena: 2

Czy można było spodziewać się czegoś więcej?

• disco_man disco_man
    ocena: 3

Dobre efekty specjalne w dzisiejszych czasach nie są już zaletą w filmach.Kiedyś może były...Tak,ten film to przyklad komputerowego gówna.Poza może i dobrymi i efekciarskimi trikami komputerowymi w tym filmie nie mamy więcej po prostu nic! Nie ma tu ani nawet przeciętnej gry aktorskiej,ani napięcia,ani logiki,ani dobrego scenariusza.Jest za to tandeta made in America,która cuchnie z bardzo daleka.Zwyczajny amerykanin,któremu oczywiście ostatnio nie układa się z żoną,ojciec dwójki dzieci,żona oczywiście ma innego fagasa,którego dzieci bardzo lubią,ale oczywiste jest że on musi zginąć( gość po dwóch lekcjach pilotażu perfekcyjnie pilotuje zarówno mały śmigłowiec jak i olbrzymi rosyjski samolot pasażerski!), żeby rodzinka znowu mogla byc razem( od tego schematu,powielanego tysiące razy,chce mi się wymiotować).Oczywiście cała rodzinka wychodzi cała i zdrowa bez szwanku,mimo że wokół nich wali się cały świat! Osuwająca się ziemia goni ich przez cały film i jest ciągle o krok za nimi,ale... nie ma szans z amerykańskim tatusiem.którego nic nie powstrzyma,aby ochronić swoją rodzinkę..Rozpadająca się planeta i wielki potop to dla niego bułka z masłem.My jako polscy tatusie nie mamy żadnych szans jak co do czego przyjdzie,ale amerykański tatuś to co innego...

• jayne4 jayne4
      ocena: 1

Postanowiłam, że wszystkie filmy które oceniłam nisko, będę komentować, tłumacząc się dlaczego, stąd mój post: Przewidywalny, beznadziejny, typowo amerykański, bez fajerwerków, tajemniczych rozwiązań, powiązań, które mogłyby uczynić ten film choć troszkę bardziej wiarygodnym. Jeżeli ktoś lubi ambitne kino, to lepiej niech nie marnuje czasu na takie coś..

wczytuję Ladowanie

Zgłoś nadużycie

Opisz, dlaczego uważasz, że ten wpis nie jest zgodny z regulaminem serwisu: