Predator10 Predator10
ocena: 10

Nie rozumiem tak niskiej oceny tego filmu oraz tak dużej masy krytyczncyh komentarzy.to wszystko wynika chyba tylko z czystej zazdrości że komuś udało się zrobić wietny film.
Zdaję sobie sprawę że takie rzeczy jak tsunami na Mout Evereście wydają się być skrajną fantazją ale kto wie...

• Brono
    ocena: 7

To jest film, może być naciągany i nierealistyczny, bo w końcu na tym polega kino. Na pokazywaniu innej rzeczywistości. Moim zdaniem był dobry, a ci pseudo krytycy mogą mnie pocałować miedzy poślady.

• Vamp_97 Vamp_97
      ocena: 9

Zgadzam się z wami :) Fakt że film pod koniec robił się ciutkę nudnawy i trochę denerwowała mnie ta miłość amerykanów, że podczas tragedii nagle się tak wzajemnie wspierają. No ale efekty film miał niesamowite ! :D Wszystko wyglądało realistycznie oraz fajnie zostało pokazane :) Za film daje 7/10

• SeloD SeloD

Ten film poza efektami nie miał nic więcej do zaoferowania.. Fabuła była tak idiotyczna i naszpikowana pseudo amerykańską papką, że aż strach pomyśleć jaki poziom intelektualny prezentowali twórcy. Już nawet nie wspominając o szlagierowym i oklepanym motywie "rozbitej hamerykańskiej rodziny".....warto przytoczyć brak elementarnych podstaw jakiejkolwiek wiedzy fizycznej i technicznej twórców tej "epopei" :)

• Predator10 Predator10

Takie filmy powinny pokazywać grozę kataklizmu i mieć znakomite efekty spacjalne.Ten film to wszystko ma.Jak szukasz jakieś wyniosłej fabuły to nie w tym gatunku bo w tego typu filmach nie o to chodzi.A co do ostatniego twojego zdania to czasem warto nabrać trochę dystansu i nie czepiać się szczegółów bo to nie jest film edukacyjny.

• SeloD SeloD

Predator10 - zgadzam się z tym co napisałeś. Efekty są świetne.. groza kataklizmu? hmm no nie do końca bo napięcie jest niszczone przez zbędne ozdobniki "humorystyczne".
        Co do dystansu. Idąc do kina szedłem z nastawieniem tylko i wyłącznie rozrywkowo - efekciarskim ( że tak się wyrażę ). Problem w tym, że głupota tego filmu (fabuły) przyćmiła efekty specjalne . Nagromadzenie, absurdu, idiotyzmu i najprościej ujmując głupich sytuacji jest w tej produkcji karygodne. Można było tego uniknąć poprzez eliminację pewnych scen ( a najlepiej zostawić same efekty :P ). Fabuła i problemy emocjonalne bohaterów zamykają się do "pieluchomajtek" :P
        Nie chcę wymieniać nie wiadomo ile ale posłużę się jednym przykładem:

Na barce za swoją rodzinę oddaje życie partner żony głównego bohatera. Co ciekawe, dla odmiany, nie jest on jakimś dupkiem tylko dobrym człowiekiem. Co robi główna bohaterka? 5 min po przerażającej śmierci jej faceta rzuca się na szyję drugiemu wyznając mu "ah i ohy". Mam nadzieje, że rozumiesz mój punkt widzenia :) Naprawdę można było uniknąć takich buraków :)

Dla mnie jest ich za dużo... ale co kto lubi :) Dla mnie 3-4/10 i TYLKO za oprawę audio wizualną :P

• Predator10 Predator10

Może faktycznie źlę się wyraziłem pisząc "groza kataklizmu" myślę że badziej w takich filmach chodzi o pokazanie potęgi żywiołu i w tym filmie to było.
          "Zbędne ozdobniki humorystyczne" nie bardzo rozumiem co masz na myśli czy chodzi ci o tego gościa którego grał Harrelson??? bo poza tym ja sobie nic humorystycznego nie przypominam.
          Co pieluchomajtek i partnera żony nie będę się sprzeczał czy to jest absurdalne czy nie ale nie wiem czy w tego typu filmach powinna panować emocjonalnie psychologiczna poprawność???Moim zdaniem od tego jest gatunek filmowy zwany Dramatem.

• IamBasta IamBasta

Zgadzam się z SeloD w 100%

• Nekori Nekori

ale w tym filmie jak i ogólnie w filmach katastroficznych najwazniejsze są efekty, a tutaj są one na bardzo wysokim poziomie, tak więc myśle, ze film zasługuje na conajmniej 7/10

• Ambasador2 Ambasador2

Moim zdaniem film nawet fajny choć trochę przesadzone efekty specjalne. daje mu 7/10.

• Predator10 Predator10

Jeżeli uważasz że tu są przesadzone efekty specjalne to chyba nie oglądałeś Avatara.Tzn ja nie twierdzę że w Avatarze efekty są przesadzone ale jest ich tam zdecydowanie więcej,.

• Bon009 Bon009
        ocena: 3

ten film to dno a najsmieszniejsze było jak płyty tektoniczne hasały po ziemi niczym zajace po polanie :)

• SeloD SeloD

Bo natura była tak uprzejma, że przesunęła wspomniane przez Ciebie płyty o kilka tys km dzięki czemu Nasi bohaterowie mogli wylądować :) hehe Osobiście mnie rozbił podmuch piroklastyczny z super wulkanu rozwiewający włosy głównej bohaterki jak poranny zefirek :D

• Predator10 Predator10

Ja nawet nie zwróciłem na to z włosami uwagi.No cóż jedni idą do kina oglądają film a drudzy bawią się w wypatrywanie błędów i niedorzeczności.Ja tak nie robię i dzięki temu mam należytą rozrywkę za którą w końcu zapłaciłem.

• cze67 cze67
          ocena: 2

Bon009: doprowadziłeś mnie do pięciominutowego ataku śmiechu tymi zającami:-):-):-)

• Ambasador2 Ambasador2

Oglądałem, ale jakoś były bardziej realistyczne.

• danielpiw23 danielpiw23

na wstępie powiem że film mi się podobał ze względu na te kataklizmy,efekty specjalne i dźwięk jest niesamowity.Wiem jakie filmy kręci ten reżyser i nie doszukiwałem się w filmie głębszego sensu.Miał być koniec i jako tako był.Ale jak już wielu powiedziało scenariusz heh jak scenariusz dialogi były niesamowite.Jeden mi utkwił w pamięci.
    Wypowiada go Platt( ten który grał gościa co zarządzał amerykańską barka zamiast prezydenta mniejsza z tym ) brzmi on tak:
    ,,Osiem tysięcy co ma taką wysokość?,, pada to w momencie jak walą na Mount Everest;)
    Dlaczego akurat mi to utkwiło? Bo na Ziemi jest ponad 100 szczytów o takiej wysokości a gość drugi po prezydencie w Stanach zadaje tak głupie pytanie;) czego oni się tam uczą?;):):)
    wracając do filmu owszem podobał mi się również;)
    Pozdro

• Predator10 Predator10

No tak faktycznie ale politykami tak bywa.U nas kiedyś jeden pytał czy marihuana jest z konopii.No cóż z życia wzięte:)))

• JP3 JP3

Ten film to avarar z lepszą fabułą, ale i tak gówniany. Efekty, efekty i jeszcze raz efekty

• Predator10 Predator10

Bo w tego typu filmach chodzi o efekty efekty i jeszcze raz efekty

• JP3 JP3

czyli jednym słowem filmy dla debili, którzy nie pojmą złożonej fabuły

• Predator10 Predator10

Czyli film dla tych co chcą obejrzeć coś mniej wymagającego.

dokładnie też bym tak to ujął;)

• JP3 JP3

Jak chcesz obejrzeć coś głupiego bo masz zły humor to ok, ale nie jest to film na 10/10 co najwyżej 5

zależy co kto lubi i jaki ma humor;)

• JP3 JP3

Są filmy nie wymagające myślenia, ale nie są one na 10/10 Nie porównujmy 2012 i np Czasu Apokalipsy czy Pulp Fiction

no nie porównujmy

• disign disign
                      ocena: 5

Trudno było mi ocenić ten z jednej strony naprawdę świetne efekty zagłady świata a z drugiej scenariusz który moim zdaniem był trochę drętwy. 2012 jako film katastroficzny mnie jako widza wo gule mną nie wstrząsnął i pod tym względem się zawiodłem. Podsumowując suma sumaru 2012 oceniłem na 5/10.

ps. Jeśli twierdzicie że jestem pip pip pip bo tak go oceniłem to wasz problem :P
                      pozdro

a mi się podobał o strony dobrych efektów na scenariusz przymknąłem oko bo dawno nie widziałem jak niszczą biały dom chociażby ;) dychy nie dałem ale dałem osiem. I to moja ocena .
                        Jeśli ktoś też uwarza że jestem pip pi pi ;) to jego problem
                        pozdro.. ;)

wczytuję Ladowanie

Zgłoś nadużycie

Opisz, dlaczego uważasz, że ten wpis nie jest zgodny z regulaminem serwisu: