Pseudoautochton Pseudoautochton
ocena: 8

Film profesjonalnie zrobiony, z dobrym aktorstwem i subtelnymi efektami. Oby więcej takich horrorów.

• użytkownik usunięty

imo, średni, bywaly lepsze.

• David_Haye David_Haye

Horror faktycznie dość dobry, mimo iż, że nie przepadam za tym gatunkiem ;p

• Dadelog Dadelog
    ocena: 9

Jeden z najlepszych horrorów o wampirach jaki oglądałem. Piękne, bezkresne zimowe krajobrazy przypominające obrazy z Fargo braci Coen świetnie budujące klimat. Niestety druga część to tragedia, mająca niewiele wspólnego z poziomem realizacji pierwszej części.

• Pseudoautochton Pseudoautochton

tak 2 to wyjątkowy shit

• slim5 slim5

Pierwsza część tego filmu zrobiła na mnie ogromne wrażenie. Po prostu film trafił idealnie w mój gust. Sceptycznie podchodzę do filmów z wampirami, ale 30 DNI MROKU to film naprawdę świetnie zrobiony.

• janet232 janet232
          ocena: 7

bardzo dobry,mocny i nie taki przesłodzony jak inne filmy o wampirach

• raiden19 raiden19

Mam podobne zdanie na temat tego filmu. Mysle ze jesli chodzi o horrory z wampirami to tylko 2 pierwsze czesci Underworlda były lepsze. Ogolnie to swietny trzymajacy w napieciu horror dziejacy sie w fajnym krajobrazie. Nareszcie jakies oderwanie od miejskiej dżungli

• lukasz121246 lukasz121246

Tak zgadzam sie wreszcie dobry horror o wampirach

• giovanni50 giovanni50

O tak masz racje
      Obejrzyj sobie jeszcze Innocent blood z Anne Parillaud
      Tez dałem 8/10
      Ci co dają noty od 1 do 5 mają spaczony gust i wielkopańskie wymagania

• Vamp_97 Vamp_97

Zgadzam się :) Film bardzo mi się spodobał. To się nazywają prawdziwe wampiry ^^ No po prostu boskie i krwi dużo co jest bardzo ważne :D Nic dodać nic ująć film naprawdę super

• patbateman666 patbateman666

Zajebisty film.

• born2run born2run
      ocena: 4

ej, ale co jest w tym filmie zajebistego? pytam serio bo jestem ciekaw. nikt tu nie podaje zadnych argumentow tylko "ta, potwierdzam film swietny ble ble", "no nareszcie dobry film o wampirach ble ble" i juz... dla mnie byl slaby... jest dobrze zrobiony technicznie, mam mroczna atmosfere ale to jedyne plusy. sam scenariusz jest moim zdaniem nuzacy jesli go ocenic jako calosc. ogladalem go w 3 kawalkach bo na raz zasypialem... a do tego pol filmu wampiry nawijaja tym swoim wampirzym jezykiem co mnie szybko zaczelo irytowac...

Tak jak piszesz technicznie zrobiony bdb. Jak dla mnie świetny klimat, zima małe miasteczko odciete od świata, ciemno :) Bardzo podobała mi się przebieg filmu, po prostu trafil w mój gust. Wampiry i ich mowa - super. Filmek zrobiony z jajem, wciągający świetne momenty w których wchodziła muzyka.

też obejżałem wiele filmów nad którymi ludzie piali z zachwytu, a mi sie poprostu nie podobał.

• born2run born2run

zeby byla jasnosc, moje pytanie wynikalo z czystej ciekawosci co inni w nim widzieli ciekawego bo tutaj takich komentarzy brakowalo. nie "czepiam sie" ze innym sie podoba, normalna rzecz. wiec dzieki za rozwiniecie:)

A spoko, wiem wiem o co biega i nie jestem z tych ludzi co sie rzucają do gardła za to ze ktoś lubi to, a ja tamto :)

• taffer999 taffer999

1 miejsce akcji - zapomniane przez Boga miasteczko gdzie diabeł mówi dobranoc
        2 czas akcji - noc polarna
        3 fabuła - narastająca atmosfera grozy --> ataki -->heroiczna walka o przetrwanie + poświęcenie się głównego bohatera
        4 świetne aktorstwo - ben foster, josh hartnet, danny huston
        5 świetne zdjęcia
        6 świetna charakteryzacja wampirów
        7 genialny klimat
        8 rewelacyjna muzyka

• born2run born2run

z 1 i 2 moge sie zgodzic. co do trojki to uwazam ze fabula slaba, wrecz klasyczna... 4 - grali ok, ale bez rewelacji. 5 - jak wczesniej napisalem, dobry technicznie wiec zgodze sie. 6 - absolutnie sie nie zgadzam, dla mnie wygladaly smiesznie. 7 - jak dla mnie na klimat wchodzi 1 i 2 punkt. 8 - nie wiem, nie skupilem sie wcale na muzyce... przeszla mi kolo uszu. dzieki za wyrazenie zdania:)

• taffer999 taffer999

no tak, na klimat w dużej mierze sklada sie juz czas i miejsce akcji. dla mnie ten wampirki byly wlasnie swietnie zrobione, tak surowo wyglądały. sto razy bardziej wolę żółte, ostre zęby i pazury plus wypaprana w krwi morda niż cuda wianki, wlasnie dlatego mi się tak podobali, że twórcy filmu postawili na czystość formy, dla mnie super. a muzyka naprawdę rewelacyjna była.

• annikki27 annikki27

wampiry były zrobione genialnie, zwłaszcza w porównaniu z innymi pożąl się Boże filmidłami o pseudo wampirach.

• annikki27 annikki27

wampiry są wampirami, a nie wychudzonymi nastolatkami z problemami egzystencjalnymi. Język wampirów, oczy, stroje , zachowania podkreślają ich odrębność od ludzi, dzięki czemu film nabiera realizmu. Nie ma miejsca na negocjacje, tylko walka o przetrwanie.Klimat miejsca, gdzie na 30 dni zachodzi słońce naprawdę niesamowity - miejsce jest przerażające nawet dla większości stałych mieszkańców, przed pojawieniem się wampirów. Do tego film cały czas trzyma w napięciu, motywy z kobietą wysłaną na "wabia", dziewczynka w sklepie, świetnie budują napięcie. Takie na szybko argumenty, czemu film jest super.

wczytuję Ladowanie

Zgłoś nadużycie

Opisz, dlaczego uważasz, że ten wpis nie jest zgodny z regulaminem serwisu: