kaperinho kaperinho

Polska jeden z najgłupszych krajów w europie... Film pokazuje jaki system panował u nas ... Od tamtej pory niby się dużo zmieniło, a tak naprawdę jest jeszcze gorzej :/ Polska to kraj dla nędzników... Tutaj nigdy nie będzie lepiej. W 1795 roku polska zniknęła z mapy - i tak miało zostać !!! Dziś większość z nas miało by obywatelstwo niemieckie i żyło by się nam o wiele wiele lepiej... Nie jestem patriotą - patriotyzm to upośledzenie ! Niestety to co napisałem, może boleć niektórych z nas ale jest to prawdziwe :/

• widzszaraczek

Rzeczywiście, to bardzo smutne, co napisałeś. Nasuwają mi się w wyobraźni postawy ludzi z polskich powstań, XIX i XX wieku, harcerze z wieży spadochronowej, dzieciaki rzucające w czołgi butelkami z benzyną, Orleta lwowskie....
    Dużo łatwiej teraz możesz wybrać, gdzie chcesz żyć. Chcesz u Niemców - proszę bardzo. Rzeczyywiście, szkoda, że nie ma teraz takiego poczucia wspólnoty, zapału i patriotyzmu, jak w dwudziestoleciu międzywojennym. Szkoda też, że niektóre media skutecznie sięją wśród Polaków poczucie niższej wartości, zakompleksienia, zaściankowości. Oczywiście, Polacy w dużej mierze z własnej winy stracili niepodległość na długie lata, ale przecież nie jako jedyna nacja na świecie!
    Głupota, małostkowość, chamstwo, nietolerancja istnieją w każdym kraju. Powieszkałbyś trochę za granicą, to byś się przekonał jaki tam raj w porównaniu z Polską.
    Na zakończenie mini "lekcja patriotyzmu" w wykonaniu Marcina Dańca http://www.youtube.com/watch?v=rF70xa49_kI
    "Patriotyzm to upośledzenie", hmm.... a tylu ludzi oddało życie w imię tego "upośledzenia".

• Marik1234 Marik1234

Teoretycznie gdybyśmy mieli obywatelstwo niemieckie żyło by nam się lepiej, ale w praktyce ziemie Polskie byłyby po drugiej wojnie światowej w NRD. I podobnie jak dzisiejsze Wschodnie Niemcy nasze ziemie byłyby najuboższe.

wczytuję Ladowanie

Zgłoś nadużycie

Opisz, dlaczego uważasz, że ten wpis nie jest zgodny z regulaminem serwisu: