Dewan Dewan

Jak dla mnie "5 centymetrów na sekundę" jest niegodny uwagi. Niestety, ale nie ruszają
mnie filmy tego typu. Niby coś się w nich dzieje, ale tak naprawdę to tylko nasze złudzenie.
Już lepiej pooglądać zdjęcia, gdyż film nie ma ciekawej fabuły, jeśli można napisać że takową w ogóle posiada. 3/10

• evannell evannell

To, że jeśli czegoś w życiu bardzo chcesz i nigdy nie odważysz się tego zrobić, to już do jego końca część Ciebie pozostaje zawieszona w tamtym odcinku czasu , nie potrafiąc się z niego uwolnić. To, że jeśli w swoim życiu widzisz tylko jedną rzecz - jedyną, której pragniesz - czasem nie jesteś w stanie spojrzeć na szczęście, które przechodzi obok Ciebie, czekając aż je przyjmiesz. To, że zajmując się w życiu sprawami, do których nie czujemy się powołani, prędzej czy później skończymy wypaleni, bez poczucia jakiegokolwiek sensu w życiu. I o tym, że czasu nie da się cofnąć. Wiem, że być może to bardzo sztampowe i proste prawdy, ale dla niejednego widza ten film na pewno stał się okazją, żeby na chwilę skoncentrować się na tych sprawach. Bo to, że coś wiemy, wcale nie oznacza, że nie potrzebujemy od czasu do czasu bodźców, żeby móc naprawdę to poczuć.
    Zgadzam się, treści jest mało. A to, co się nasuwa chyba każdemu, akurat się nie dzieje. I chyba z tym większą łatwością wywołuje w nas to uczucie, że być może jeden krok, jedno proste pytanie, może czasem zmienić wszystko. I pomimo tego, że mamy za sobą setki takich punktów, w których nasze życie podzieliło się na to, co się wydarzyło i na to, co wydarzyć się mogło, to przed nami pewnie kolejne setki. Film na pewno pomógł mi sobie o tym przypomnieć.

• deserving deserving
      ocena: 8

Evannell - świetny komentarz do filmu, z których w pełni się zgadzam.

• kamil5100
      ocena: 10

naprawdę świetna riposta. Sam chciałem coś podobnego napisać, ale to w jaki sposób ujełeś/aś to ty jest idealny. Ten komentarz powinien być rozwinięciem opisu filmu. Prosty, ale jakże zarazem treściwy i trafiający w sedno.

• evannell evannell

Dzięki :) Ale pewnie nie każdy tak to będzie widział...

wczytuję Ladowanie

Zgłoś nadużycie

Opisz, dlaczego uważasz, że ten wpis nie jest zgodny z regulaminem serwisu: