Nie chce wyjść na typowego hejtera ale naprawdę ciężko znaleźć mi jakąś linie obrony dla tego filmu. jedynym plusem jest kreska ale to jednocześnie trochę przykre bo ktoś zmarnował sporo czasu na tak pozbawiony treści film. historie są na poziomie romansów sprzedawanych w kioskach (choć myślę że i tam coś się dzieje). udekorowane tylko typowym dla japońskich produkcji patosem i lukrem: łzawymi w oczach, drżącymi dłońmi, rumieńcami zawstydzenia, kwiatami wiśni itp od których mam mdłości. wszystko 'ubarwione' zupełnie bezpłciową melodyjką pianina. przy całej zwykłości tych historii uderzają one jednak brakiem wiarygodności. jakąś sztucznością. wielka miłość między ludźmi którzy właściwie nie maja sobie nic do powiedzenia. patrzą wielkimi oczyma gdzieś w pustkę udając wielce zamyślonych. wielka fascynacja między ludźmi tak nijakimi i nieinteresującymi. ja rozumiem pewną konwencje tego typu filmów ale w którymś miejscu trzeba zaprezentować treść, charakter czy choćby mały akcent który będzie jakimś 'ale' dla całej historii. inaczej zostaje tylko ładne pudełeczko. 2/10
- filmweb24
- filmweb24
- newsy
- recenzje
- publicystyka
- powiększenie
- premiery i zapowiedzi
- repertuar kin
- DVD/Blu-ray
- filmweb poleca
Polecane wiadomości - baza filmwebudziś urodziny mająNajbliższe odcinki
-