lucyfer201 lucyfer201
ocena: 4

4/10

Fabuła w bardzo opłakanym stanie , niesamowicie schematyczna , stylizowana na coś głębszego..niestety się nie udało.
Bohaterzy niesamowicie obojętni , jak na szmaciane lalki słaba mimika "twarzy" , nie było tego czegoś , tej magii , tego żalu na tymi bohaterami i ich zmaganiami , miałem zupełny dystans, żadnego kibicowania,historia mało wciągająca.
Od taki popkorniak tylko że tutaj strasznie nie mogłem doczekać się końca.

Nie lubię akcji rozgrywających się wyłącznie w ciemnościach (nie wiem skąd na to pomysł i moda) to już jest przestarzałe : że jeśli "zło" to musi być ciemno , czarno ,brzydkie chmury , niebo.
Są też inne warianty ukazania zła , inne rozwiązania i strony.

Do tego Akcja.Jakaś taka na siłę , niby coś się tam dzieje ale nie powala , zwykłe szamotanie , skakanie , linki , uderzenia , to co już widzieliśmy.

Niesamowity potencjał na bronie tworzone z rozwalonych urządzeń z części...kompletnie zatarty ,człowiek chce zobaczyć coś innego ,niepowtarzalnego i widzi ganiające czerwone oko w postaci "ośmiornicy" i żarówkę na końcu kija , bardzo piękne ale to wciąż za mało.

Podsumowując , jeśli masz trochę czasu do stracenia to zobacz.

• Bambim Bambim
    ocena: 8

8/10

Dziwi mnie ocenianie przez wlasny pryzmat... czyli ja nie lubie jak w filmach jest ciemnosc, wiec film jest kiepski... To sa gusta, a o gustach sie nie dyskutuje. Ale przez to, ze ktos nie lubi np. horrorów, to nie znaczy,ze wszystkie sa zle, glupie, obludne, puste, itd....

A "9" ma wlasnie wszystko co potrzebuje przygodowka z elementami science-fiction. Akcja powoli sie rozkreca i jak najbardziej wciaga i trzyma w napieciu. No chyba, ze ktos nie pojmuje tego co jest pokazane na ekranie, to je popkorn i sie nudzi...

Jak dla mnie jest to jedna z lepszych animacji tego roku i zdecydowanie POLECAM !!!

8/10

• Andkosm Andkosm
      ocena: 9

Ludzie nie osłabiajcie mnie, toż to ma się oglądać z przyjemnością, dla rozrywki - i tak jest, wy szukacie dziury w dupie nie wiadomo po co sącząc jad. Każdemu może się nie podobać, ale żeby siać taki ferment? Zwykły, przygodowy film animowany bez większej głębi, za to z fajną otoczką i klimatem - oto właśnie 9. A na pewno na plus zaliczyć można brak kretyńskiego infantylizmu i humoru na siłę obecnego w podobnych produkcjach wypuszczanych masowo przez Disneya.

• kocur_Jacksona kocur_Jacksona

w 100% sie zgadzam;) przyjemny film z jakże prostym i bezpośrednim przesłaniem.

• pawell190 pawell190

Film jest spoko :) A to że zwiastuny nam czasem dają inne wyobrażenie filmu cóż to nie my wymyślamy film więc w 100% każdemu się nie przypasuje :)

• maestro84
    ocena: 4

Heh, widzę, że przez 2 lata bajka nazbierała same pozytywne opinie i wyoskie noty. Dlatego musialem cofnąć się aż do Twojego komentarza, z którym zgadzam się w 100%-tach. Przyznam szzerze, że walczylem sam ze sobą, żeby nie zasnąć. Graficznie jest ok, ale poza tym biedą z nędzą. Wszystko przewidywalne, mozolnie tocząca się fabuła i brak jakichkolwiek emocji w bohaterach, a przecież mieli duszę człowieka.

wczytuję Ladowanie

Zgłoś nadużycie

Opisz, dlaczego uważasz, że ten wpis nie jest zgodny z regulaminem serwisu: