olaikuba
ocena: 1

Film mi się nie podobał (bardzo), mimo wszystko skoro już wyrzuciłam 1:48:05 godziny z życia, to chciałabym uzyskać odpowiedź na następujące pytania:
1. Wyczytałam na innym wątku, że 12 strona zawierała tajne instrukcje chwytów zapaśniczych - skąd to wiecie?
2. Czy Rosjanin kochał główną bohaterkę, czy też zakręcił się na stacji, aby dorwać 12 stronę?
3. Co na końcu przed kamerą mówił Rosjanin (przykro mi, ale nie znam Rosyjskiego - a wspaniałomyślny reżyser nie wpadł na pomysł, że nie żyjemy już w kraju komunistycznym i nie wszyscy się uczą rosyjskiego).
4. Jaki ukryty przekaz był w maszerowaniu Afonii przed kamerą po odejściu Rosjanina?
5. Jak królowa pszczół przeżyła, skoro jej "Pani" popadła w depresję i jej nie karmiła?

• siriah
    ocena: 10

1. Cały zeszyt zawierał rysunki chwytów zapaśniczych. Dlaczego strona 12 miałby tego nie zawierać?
    2. Może tak, może tak... A może po prostu wpadł na pomysł, że fajnie by było przelecieć polską babę... A wyszło całkiem inaczej.
    3. "Afonia, miłości moja.. Słońce moje... Uciekaj ode mnie, proszę Cię."
    4. Rozpacz. I pragnienie powrotu do tego co minęło, a czego pragnęła.
    5. Możliwości są setki... Może Rafał?.. Może Afonia?.. Moim zdaniem nie było to ważne dla fabuły filmu - można pominąć.

• gadd gadd
    ocena: 7

Ja dodam swoje pytania:

1. w materialach prasowych i chyba w jakims wywiadzie przeczytalem, ze Ruski przyjechal na stacje, by poznac tajemnice Rafala. O co wlasciwie chodzilo? O te rysunki zapasnicze? O jakies inne sekrety - moze z wojny? I po co taka szycha - a Ruski okazal sie pozniej szycha - tak dlugo tkwil gdzies na bezludziu, badajac jakiegos niepelnosprawnego faceta?

2. Kolski powiedzial, ze film narodzil sie od pewnej wizji, ktora mial - generala, ktory przyjezdza na stacje i placze. Film tez zaczyna sie od tej wizji. Kto to wlasciwie jest i co znaczy Waszym zdaniem ta scena? Mam swoje teorie, ale... to tylko teorie ;-)

• siriah
      ocena: 10

chłopaku! to było dwa lata temu! :D
      Już nie pamiętam takich szczegółów... :D
      Masz teorie - dziel się, poczytamy/skomentujemy.

• gadd gadd
        ocena: 7

Co to jest dwa lata wobec wieczności :D.

A tak poważnie - jeno się podpiąłem pod wątek, skoro pytania ciekawe padły. Toć nie od Ciebie oczekuje odpowiedzi. Swoja drogą - swojej teorii nie mam.

wczytuję Ladowanie

Zgłoś nadużycie

Opisz, dlaczego uważasz, że ten wpis nie jest zgodny z regulaminem serwisu: