justareader justareader
ocena: 1

Rzadko mam przyjemność oglądać taką szmirę.Jego jedynym plusem jest chyba to,że łaskawie się kiedyś kończy.

• Rahabiel Rahabiel

Jakieś argumenty ?

• Minerwa_17

Z takimi osobami nie ma nawet sensu dyskutować.
    Dla mnie rewelacyjny film, jeden, z najlepszych obrazów jakie kiedykolwiek oglądałam.

• Rahabiel Rahabiel

Film jest świetny, a złe recenzje, i wylewane pomyje zawdzięcza głównie grupce bezkrytycznych dla swego kościoła dewotów z Opus Dei.

• justareader justareader

Bardziej mylnie mnie ocenić nie mogłaś/eś.

• Rahabiel Rahabiel

Popraw mnie.

• justareader justareader

Why should I?

• Rahabiel Rahabiel

Może dlatego żebym w przyszłości już nie mylił się tak bardzo w swoich ocenach. Bardzo trudno jest rozmawiać z kimś kto bez podania żadnych argumentów miesza z błotem coś co faktycznie pod każdym względem nie zdradza oznak szmiry. Fakt, film może się nie podobać ze względu na tematykę i być może lekką tendencyjność. Zazwyczaj jednak filmy wybielają chrześcijaństwo. Sa więc tendencyjne w przeciwnym kierunku. Dokładnie te same zarzuty kierowane są pod adresem innych, całkiem dobrych filmów. Mianowicie "Elizabeth: Złota era" i "Imię Róży". Czy to przypadek ? Wątpię.

• Rahabiel Rahabiel

Pisząc "dokładnie te same zarzuty" chodzi mi o to że miesza się te filmy z błotem nie podając żadnych powodów, błędów logicznych, technicznych itp. O ile filmowym ekranizacjom komiksów takich jak "Ksiądz" można wytknąć mnóstwo nielogiczności i wad to w powyższych przypadkach mamy do czynienia z filmami zrealizowanymi perfekcyjnie. Co więcej nie jest to jakaś tam fikcja typu "Kod DaVinci" któremu bliżej do obrazów "Skarbu narodów" i "Indiana Jones". "Agora", "Elizabeth: Złota era", czy osławione "Imię Róży" to pod pewnymi względami filmy niemal historyczne, w których fabuła jest bardziej realna niż u Sienkiewicza. Pozdro i narka.

• MB999 MB999
    ocena: 5

Może nie od razu mega czy gniot, ale rzeczywiście bardzo słaby.

• fmd3d

Film jest super. Polecam. Takie produkcje sa potrzebne, powinny byc puszczane w publicznej telewizji, i gdzie sie tylko da.

Ale gdzie tam.. glupoty w stylu klan, plebania, gwiazdy tancza na lodze to sie oczywiscie bardziej podoba, i przy tym lepiej spedzic wolny czas. A w niedziele do kosciola na tace dac i wszyscy sa zadowoleni.

wczytuję Ladowanie

Zgłoś nadużycie

Opisz, dlaczego uważasz, że ten wpis nie jest zgodny z regulaminem serwisu: