raiden19 raiden19

Najlepszy film wojenny jaki widzialem. Swietnie pokazuje rzeczywistośc z jaka musza zmagac sie zolnierze amerykanscy walczacy w Iraku. Jestem zachwycony tym filmem

• schfyo schfyo
    ocena: 2

ja też,aż 2 mu dałem.

• raiden19 raiden19

No to zachwyt zajébisty :D

• schfyo schfyo

no w pyte,Panie Raidenie..w pyte:D

• Klaman123
    ocena: 3

"Najlepszy film wojenny jaki widzialem"
    To znaczy, że niewiele filmów wojennych widziałeś. :)

• raiden19 raiden19

Widziałem ok 20 lub więcej. Nie jestem fanem tego gatunku ale ten film zajebiście mi sie podobał

• schfyo schfyo

a ile oceniłeś filmów ogólnie tu na Filmwebie?

• raiden19 raiden19

Narazie 830

• schfyo schfyo

ja chyba koło 1275,w tym 70 wojennych(widziałem jeszcze pewnie kilka)..Amerykańscy Chłopcy to wielka kupa uwierz..począwszy od scenografii,poprzez "taktykę" pokazanych niby żołnierzy,przez pirotechnikę na dialogach kończąc.
            Nie uważam się za krytyka,ale ten badziew przeszedł moje oczekiwania:D
            Pozdry.

• raiden19 raiden19

Napewno nie miała to być produkcja na miare Szeregowca Ryana czy Pearl Harbor lecz prosty film pokazujący jeden z najtrudniejszych dni dla żołnierzy amerykańskich patrolujących ulice Iraku. Dialogi są proste i banalne ale jak twoim zdaniem wygląda rozmowa między grupą żołnierzy? :D

• schfyo schfyo

żołnierze nie pi/e/rd/o/a bzdur,nie tańczą na LZ i nie poruszasz się tak jak te cioły w formacji rozpoznawczej w mieście pełnym rebeliantów.
                Blizszy realiów jest serial Generation Kill(polecam zresztą)

• raiden19 raiden19

Skąd możesz wiedzieć czy tańczą czy nie i w jaki sposób rozmawiają? Co do formacji to nie wiem o który moment ci chodzi. Dla mnie jedynym niedorzecznym momentem było odbicie więźniów z bazy CIA.

• schfyo schfyo

kiedyś może pójdziesz do wojska to się dowiesz dzieciaku.

• raiden19 raiden19

Haha niby w nim byłeś a takie głupoty pie.errdolisz :D pogadaj z jakimś żołnierzem który widział wojne na własne oczy lub przeczytaj pare książek na ten temat to może czegoś sie dowiesz bo póki co to żyjesz tymi 70 filmami wojennymi i myślisz że wszystkie rozumu zjadłeś :D uhahaha

• schfyo schfyo

uhahahaa!..nie muszę żyć i NIE CHCĘ FILMAMI WOJENNYMI durny dzieciaczku,z marnym ego:D Po pierwszej zmianie taki zacietrzewiony dupek jak ty wróciłby w trumience... jełopie...

• raiden19 raiden19

A jednak nimi żyjesz. Samo to że porównujesz służbe w rezerwie do prawdziwej wojny mówi wszystko jak tępy jesteś :D po pierwszej warcie w Iraku pół godzine by ci pieluche zmieniali o patrolu nawet nie wspomne bo pewnie na zawał byś piérdolnął :d uhahaha

• schfyo schfyo

no i widzisz jaką tępotą ziejesz pierdoło:D:DNie ma sensu żadna polemika z tobą gówniarzu,bo jeżeli WP dla ciebie kończy sie na słuzbie zasadniczej to masz zerowe pojęcie o czymkolwiek.
                            Poczynając od filmów od których zaczęliśmy,a na wojskowości kończąc.Do szkoły zap..rdalaj to może coś jeszcze z ciebie będzie,bo na razie to twoja przyszłość to buńczuczne pier..dolenie po różnych forach.
                            Przepraszam za słownictwo,ale czasami pewne sytuacje je wymusza.Pozdrawia,zmądrzej idioto.:]

• raiden19 raiden19

Powiedziałeś "jeśli kiedyś pójdziesz do wojska" ogólnie pojęcie to kojarzone jest z rezerwą a nie z armią zawodową. Widze że należych do tak zwanych impotentów umysłowych którym wydaje sie że znają sie na wszystkim najlepiej podczas gdy w rzeczywistosci są tylko dużo szczekającymi matołami bez żadnej wiedzy i pojęciem o życiu. :D

• schfyo schfyo

a jak miałem powiedzieć,stosując wypowiedź do twojej osoby??:D:D..jeśli pójdziesz to zrozumiesz,jeśli będą jeszcze wyjazdy na kontrakt-zrozumiesz.Idź na studia,potem do Wrocka na oficerkę,a potem jak będziesz miał wciąż marzenia ugruntowane Battlefieldem jedź i zobaczysz.:D

• raiden19 raiden19

Battlefield? Teraz już wiem na czym twoja wiedza z danej dziedziny sie opiera :-] nie no spoko już lece na te studia. O niczym tak nie marze jak o służbie w naszej zacofanej armii.

• schfyo schfyo

to ironia a ty jesteś idiotą:D...i tyle w temacie.do legii może pójdziesz,hahahahahahhaha,neokid:D

• raiden19 raiden19

Jak sie nie ma argumentów to najlepiej nazwać kogoś idiotą i uciec do mamusi. Czy ja wogóle mówiłem że ide do wojska? :D nie dość że głupi to jeszcze ślepy.

• schfyo schfyo

o czym z tobą dyskutować miernoto intelektualna??Nawet nicka masz świadczącego o twoim wielkim mentalnym rozwoju(mortal kombat albo metal gs).Gust filmowy ogólny jak u licealisty ,którym jesteś świadczą o tym twoje wypowiedzi i wiedza(taki bliżej początku niz końca).Nie dajesz sobie niczego przetłumaczyć dostrzegajac omawiany film jako-prawdziwy i wybitny...z idiotami się nie polemizuje i tyle.:D..idź pograj na konsoli w jakąś wojenkę upośledzona pokrako:D

• raiden19 raiden19

Teraz impotencie umysłowy zabrakło ci argumentów to sie do nicku przyjeebbałeś. Tonący brzytwy sie chwyta. Jpd ale ułom z ciebie. Ja dziękuje kürwa za jaką kolwiek dyskusje z tobą bo to jakby do ściany gadać :D skoro wiesz skąd nazwa raiden tzn że sam lubisz MGS piérdolony daunie :D kolejna miernota myśląca że wyżej sra niż düpe nosi

• schfyo schfyo

idioto licealny,wiesz co to wyszukiwarka???wystarczy wrzucić-raiden-i wyskakują wyniki.Proste kojarzenie faktów,plus twoje zamiłowanie do takich produkcji,coś o tobie mówi...no ale jesteś impotentem,nie tylko pewnie umysłowym,to przykro mi,kij ci w dupsko afgańska kozo,aloha.

• raiden19 raiden19

Zadałeś sobie tyle trudu i nawet poszukałeś znaczenia słowa Raiden. No widzisz kürwa każdy kto ma inny gust niż ty jest twoim zdaniem idiotą? A to ciekawe :D uhahaha dobra "wybitny" krytyku chyba czas żeby ktoś mądrzejszy czyli ja zakończył tą durną dyskusje. Do następnego razu hehe. Strzała

• schfyo schfyo

jeżeli wpisanie jednego słowa w wyszukiwarkę,to dla ciebie "trud",to po prostu kolejny raz pokazujesz jaki to elokwenciak z ciebie:D
                                                i nigdzie nie określiłem cię idiotą dopóki mądralo za piątaka,nie zacząłeś tych "personalnych wycieczek"...a co do filmu którym tak jesteś zafascynowany,jest on po prostu badziewiem,a ty piejącym dyletantem z podblokowej patologii.Elo.

• Astina Astina
    ocena: 4

Skoro tak bardzo Ci się podobał to proponuję Ci oglądnąć "Bitwa o Irak" z 2007r.
    Pozdrawiam

wczytuję Ladowanie

Zgłoś nadużycie

Opisz, dlaczego uważasz, że ten wpis nie jest zgodny z regulaminem serwisu: