Daroo_3 Daroo_3
ocena: 10

Kiedy pierwszy raz usłyszałem o tematyce tego filmu, byłem świecie przekonany że będzie o
Francisie Baconie... Ktoś wie czemu jest o Edwardzie? (jakiś wywiad z reżyserem może...)

• ClarkPL ClarkPL
    ocena: 9

Poniewaz jest kilka teorii spiskowych. Jedna np. mowi o tym, ze dziela Shakespeare byly naprawde F. Bacon'a. Inna, ze to jednak de Vere. W tym filmie wybrano wersje z de Vere ;)
    http://en.wikipedia.org/wiki/Prince_Tudor_theory

• Daroo_3 Daroo_3

Doskonale wiem o tym. Moim pytaniem jest czemu wybrali AKURAT de Vere. Bo (teoretycznie) był przystojniejszy?

• ClarkPL ClarkPL
        ocena: 9

Teoria o Baconie zostala w polowie XX w. wyparta przez ta o De Vere - to jeden mozliwy powod.

Drugi to taki, ze Bacon byl prawdopodobnie ("tylko") synem Krolowej.
        Natomiast De Vere, tak jak jest to ukazane w filmie, byl jednoczesnie jej synem, kochankiem oraz ojcem jej dziecka - zatem wiecej potencjalnych watkow, ktore w filmie mozna ciekawie ukazac. Z tego punkta widzenia jest to wiec bardziej interesujace i intrygujace, przyciaga wiecej widzow oraz zgarnia wiecej pieniedzy.

Sa to oczywiscie tylko moje przypuszczenia, na podstawie pewnych faktow. Nie zaszkodzilo by wiedziec dokladnie.
        Ogolnie mysle, ze z czasem doczekamy sie rowniez wersji z Baconem ;)

• Daroo_3 Daroo_3

i o to mi chodziło, dziękuje :)

wczytuję Ladowanie

Zgłoś nadużycie

Opisz, dlaczego uważasz, że ten wpis nie jest zgodny z regulaminem serwisu: