parkinson parkinson
ocena: 1

Żałosny i nudny film. Byliśmy na nim ze szkołą i wszyscy spali! Pierwszy film na którym naprawdę zasnęłam! Jak dla mnie porażka...

• avoine avoine

żałosna to jest twoja wypowiedź... tylko się ośmieszasz wygłaszając taką opinię. Ja bym się wstydziła tak wypowiadać, oznajmiając publicznie swoją ignorancję. To znaczy, że nie masz pojęcia o ambitnym, niekomercyjnym kinie. To normalne, że twoja szkoła spała, bo to nie jest film dla szerokiej publiki. Raczej dla niewielkiego grona ludzi, którzy dostrzegą ogromną metaforykę filmu. Zawarta jest w nim historia kina. Ja sama żałuję, że widziałam jeszcze zbyt mało i wiem o samym kinie, filmie, jego historii jeszcze zbyt mało, by móc dostrzec wszystkie symbole zawarte w "Antenie". Jednak nawet to, co udało mi się zauważyć i zrozumieć daje niesamowite wrażenie. Świetnie przemyślany film, ta symbolika...

• parkinson parkinson
      ocena: 1

Mam prawo mieć swoje zdanie na każdy temat, i nie wmawiaj mi, że jestem żałosna.
      Widocznie źle nam dobrali repertuar, bo ten film na pewno nie nadaje się dla przeciętnych gimnazjalistów.

• Eleonora Eleonora
      ocena: 4

avoine, a możesz opisać te symbole i nawiązania, które zauważyłaś? Na poważnie pytam (bynajmniej nie złośliwie).

• drwal000 drwal000
      ocena: 8

hehe to niezła musi być ta szkoła, ze was na takie filmy zabiera :D

• Touristica
    ocena: 7

Zgadzam sie że Gimnazjalisci nie powinni na takie filmy chodzic do kina bo nie są raczej w stanie ich zrozumiec. Dla mnie film na 7/10 bo daleko mu do osiagnięć chociażby Yodorowskiego. Napewno warto zobaczyc jeżeli jest się fanem kina ambitnego...

• BSS BSS

Jodorowskyego!! "Yodorowski" to może być Yoda znad Wisły ;>

• Jezus_drugi Jezus_drugi

Zgadzam się. Żałosne "cuś" dla maniaków głupiej (i przez to trudniejszej do zrozumienia) fabuły.

• kromkarra
    ocena: 9

Hahah, nie, nie, żałosne cuś dla maniaków Asterixa i Obelixa czy Dziewczyna i chłopak wszystko na opak <hahaha> ale dla reszty gawiedzi znajdzie się uczta!

wczytuję Ladowanie

Zgłoś nadużycie

Opisz, dlaczego uważasz, że ten wpis nie jest zgodny z regulaminem serwisu: