szymekbeltu

Był to pierwszy film na którym byłem w kinie podczas którego usnąłem na jakieś 10 min.
Może i nie znam się aż tak dobrze na filmach by po prostu czerpać przyjemność z oglądania takich filmów ale i tak podtrzymuję moje zdanie iż jest on po prostu nudny
Nie zróbcie tego samego błędu co ja i wybierzcie coś innego.
Wiem że nie ja jeden odniosłem takie wrażenie gdyż połowa sali wyszła z kina z zażenowaniem na twarzach oraz uśmiechem pełnym farsy.

• crazy_carrot

W 100% zgadzam się z Twoim zdaniem. Film jest męczący i o niczym. Nonsensem jest mówienie, że jest nowatorski, albo eksperymentalny. Jak ktoś ma wątpliwości odwołuję np. do filmu z 1927 r. Metropolis - to już było!

• anka99111 anka99111
      ocena: 4

Dokładnie:) Nie chce okazać się jakaś płytka, ale naprawde ten film mnie nie ruszył. Jak dla mnie to początek był nawet nawet jeszcze, ale końcówki nie mogłam już w kinie wytrzymać.

• Jezus_drugi Jezus_drugi

Racja. Ten film jest żałosny :)

• Sacronius Sacronius
    ocena: 6

bo film jest nudny. gdyby wyciąć z niego wszystkie nieciekawe i bezsensowne sceny to zostałaby krótkometrażówka.

• avoine avoine

o Boże ludzie...

• Sacronius Sacronius
        ocena: 6

zapachniało mi to jakimś wyrzutem. Czyżby nasze opinie nie pokrywały się z Twoją? No cóż film ma banalną fabułę i sposób ilustracji tejże jest taki naiwny, że niestety mnie film nudził. Spodziewałem się kszty ambicji w tym filmie, a zobaczyłem kolejny film polegający na słowach "pokażmy jacy jesteśmy fajni i jaki zrobimy odjechany film".

• 3pe 3pe

To po co tak wysoka ocena Sacronius w takim razie? W każdym bądź razie zgadzam się z tym co piszesz. To co mi się wpierw negatywnie rzuciło w oczy: miasto bez głosu w którym ludzie mówią - no tyle że bez głosu, śnieg jest totalnie kiczowaty ;P. Klimat nie porażający, wręcz słaby. Nie wiadomo dla kogo przeznaczony jest ten film. Natomiast główna moja refleksja. w trakcie oglądania doszedłem do wniosku, że gdybym nie oglądał wcześniej wielu filmów czarno białych. To ta produkcja była by doskonała, aby mnie zniechęcić do jakiejkolwiek klasyki.

wczytuję Ladowanie

Zgłoś nadużycie

Opisz, dlaczego uważasz, że ten wpis nie jest zgodny z regulaminem serwisu: