lew890 lew890
ocena: 2

to nie oglądaj tej bajki! Dlaczego? Bo to najzwyczajniejsza w świecie historyjka przeznaczona jedynie dla tych najmłodszych widzów. Praktycznie zero humoru, akcja taka, że tylko małe dzieci to wytrzymają, brak ciekawych postaci. Jeśli ktoś ma ochotę ponad godzinę oglądać grzeczne kotki i słuchać tekstów "Tak, mamo" to proszę bardzo, ale ja po 20 minutach wyłączyłem i zobaczyłem tylko zakończenie (też beznadziejne).
Omijać szerokim łukiem!!!

• bransoletka bransoletka
    ocena: 9

zazwyczaj bajki są przeznaczone dla dzieci:] a dorośli albo potrafią je
    docenić, albo nie. ja strasznie lubię starsze bajki disneya, są urokliwe i
    magiczne w tej swojej 'prostocie'. brak akcji jest w aryskotratach na plus,
    pasuje do mentalności filmu. szkoda tylko, że mało popularna ta bajka... i
    szkoda, że dzieci w dzisiejszych czasach zamiast oglądać takie właśnie
    stare, disney'owskie bajki oglądają disney channel na czele z haną montaną.

• ewitaaa13 ewitaaa13

jesteś chłopakiem, nie dziwi mnie to :P

• grimpow grimpow

Jak na klasyczną animację Disneya dosyć słaba.Jak dla mnie brak tu magii starych bajek i jakichkolwiek emocji.Bohaterowie rzeczywiście nieciekawi,nieśmieszni i hmm zbyt grzeczni.Piosenki też nie powalają chociaż zapewne w oryginalnej wersji brzmią lepiej bo muzyka jest w porządku.Nie oglądało się źle aczkolwiek również jestem zdania że jest przeznaczony głównie dla najmłodszych widzów no i dla miłośników kotów ;p.

• Davus Davus

Czy ja wiem? Fakt, że fabularnie ten film nie powala, ale wciąż jest świetnie narysowany i... dosyć urokliwy. Oglądnąłem z przyjemnością, nawet jeśli nie jest to najlepsza animacja Disneya.

• użytkownik usunięty

Mam 19 lat, oglądałam wczoraj tę bajkę i bardzo mi się podobała.

• ManekiNeko ManekiNeko

mam 17 lat i uwielbiam tę bajkę jest jedną z moich ulubionych bajek Disneya .. poza tym uważam ze grzeczność kotków nadaje im uroku :P

• mrs robinson mrsrobinson
    ocena: 8

nieprawda ; /

• Reco Reco
    ocena: 9

ludzi z takim podejsciem nalezy omijac szerokim lukiem, bajka fajna nawet jak sie ma pod trzydzieche i akcja jest jak pieski gonia za lokajem, i seksistwoskie teksty i pani kotka uroczo i wprost splawia pana kotka, dreszczyk jak pociag nadjezdza bo moze ktoregos kota w koncu cos zabije po drodze do Paryza, naprawde fajna baja disneya polecam, imo z ograniczeniem wiekowym w dol a nie do gory !

• rocketqueen rocketqueen
    ocena: 8

A czego się spodziewałeś/łaś? Spójrz, z którego roku jest ta bajka. Disney nieco później zaczął robić bajki uniwersalne. Np. Dzwonnik z Notre Dame jest bodajże z 1991 roku i tu już nikt nie powinien się nudzić. A teraz na bajkę Disneya do kina może iść każdy bez obaw, że będzie się nudził.

• Monaco_filmweb Monaco_filmweb
      ocena: 7

Teraz? Parę lat temu to bym się zgodziła, ale teraz to już nawet Disney robi słabsze animacje, a szkoda. Czasy "Króla Lwa" i niewiele późniejsze to były niestety ostatnie tak udane lata dla Disneya... :(

• treemore

Muzyka jest świetna, szczególnie z wersji anglojęzycznej. Poza tym, gdy postaci szybciej się poruszają, można zauważyć niewyczyszczone szkice, moim zdaniem dodaje to bajce uroku, magii starych, rysowanych ręcznie kreskówek.

• MariuszRobert MariuszRobert

Mam 24 lata i wciąż przyznaje się że jestem dzieckiem :) Film bardzo mi się podobał. Uważam że stare filmy Disney'a nadają si idealnie dla dzieci ale wcześniej trzeba je sprawdzić samemu aby nie puszczać dzieciom niesprawdzonych rzeczy.

• cienistwur cienistwur

bajka nie jest wybitna. cóż teraz hitami w stylu shek jesteśmy rozpiszczani. jak dla mnie bez rewelcji, ale da się oglądnąć. nie należy jednak spodzieać się olśnienia. mam pawie dwa razy więcej niż 12 lat. ;)

• Ble987

W dupie byłeś, gówno widziałeś, gówno się znasz. ^^

A tak poważnie to bajka jest super, dużo w niej ciepła, wcale nie uważam, że "brakuje humoru" a kotki są grzeczne bo są słodziutkie i rozczulające i takie właśnie mają być. Moim zdaniem to sto razy lepsze niż jakby miały mieć jakąś sztuczną manierę czy sypać głupawymi dowcipami. Dla mnie jeden z najlepszych filmów DIsneya.

• Pajge21 Pajge21

Ta bajka to klasyk -.- Nie jest świetna, ale gdybyś tak jak większość obejrzał ją w dzieciństwie miałbyś do niej wielki sentyment i postawił co najmniej 7

• Kaltinor Kaltinor

Oglądałem w dzieciństwie i mnie zafascynowała. Mimo że upłynęło już wiele lat wciąż uważam "Kocią Arystokrację" (taki tytuł miała na opakowaniu kasety wideo) za bardzo ciekawą produkcję; wciąż pamiętam to o czym pisał Reco: "akcja jest jak pieski gonia za lokajem, i seksistwoskie teksty i pani kotka uroczo i wprost splawia pana kotka, dreszczyk jak pociag nadjezdza bo moze ktoregos kota w koncu cos zabije po drodze do Paryza". Do tego dorzuciłbym scena na moście nad rzeką, kocia impra która zakończyła się pęknięciami w podłodze i spadaniem o kilka pięter, mleko ze środkami nasennymi, wiązanie sznurówek złemu panu i jego charakterystyczny pojazd... Wspomnienia wracają :)

• HlTMAN HlTMAN

Zgadzam się z Tobą. Ja też nigdy nie lubiłem takich przesłodzonych bajeczek. Polecam Ci tą animację -
    http://www.filmweb.pl/film/Jack+i+%C5%82odyga+fasoli-1974-16...

Można zobaczyć na youtube: http://www.youtube.com/watch?v=OZkCZOEBTTU

• JaMajka69 JaMajka69

Pół filmu oglądałam kątem oka, robiąc schabowe, gdy moja siostra sobie spokojnie patrzyła na bajkę. Ale gdy potem sama zaczęłam oglądać i powiem szczerze, że w porównaniu do wcześniejszych bajek Disney'a to ta mnie urzekła. Broń Boże, nie mówię, że tamte są gorsze - ale może wynikło to z tego, że ta bajka jest dla mnie nowa, a taki Kopciuszek czy Piotruś Pan to oblatana sprawa.. Słodki czy nie, jest bardzo uroczy i oglądałam z uśmiechem na twarzy jak nigdy, gdyż bajki o zwierzętach podchodzą mi średnio. A tu niespodzianka.

wczytuję Ladowanie

Zgłoś nadużycie

Opisz, dlaczego uważasz, że ten wpis nie jest zgodny z regulaminem serwisu: