tomole4 tomole4

Wg mnie film jest duuuuzo gorszy aniżeli Przygody barona Munchausena, faktycznie wiele ciekawych wątków, oryginalne postacie lecz ... co to do jasnej ciasnej za zakończenie?
Strażak mrugnął do głównego bohatera zaraz po tym jak rozsadziło rodziców... Ja piernicze, może ktos mi to wyjaśni?

• klajsterbelej klajsterbelej
    ocena: 10

Myślę, że król Agamemnon i strażak to te same osoby. W starożytnej Grecji, Agamemnon chciał chłopaka uczynić swoim synem, gdy bandyci zabrali go z powrotem. A ten pojawia się, gdy chłopakowi pali się dom. I puszcza mu oko ;)

• tomole4 tomole4

dzięki za odpowiedź ... ale nie wyjaśniłaś/eś mi niczego tylko streściłaś/eś część filmu, bo to co napisałaś/eś wiedziałem po zakończeniu seansu :).
      Ale dzięki za próbe wyjasnienia :D

• klajsterbelej klajsterbelej
        ocena: 10

Po prostu, mrugnął dlatego, że go już znał, tyle. Inaczej tego wyjaśnić nie
        umiem.

• tomole4 tomole4

Heh. Ja wiem o tym. Tylko mnie nie chodzi o samo mrugnięcie a o to w jakim momencie to zrobił. Wysadziło rodziców a on wtedy mrugnął do niego ... troszku to chore.

• R4Zi3L
            ocena: 8

filmy Gilliama sa nietuzinkowe... chociaz to bardziej Gilliam dla dzieci...

• Bad Bad
              ocena: 7

Mrugnął po prostu dla tego, bo cała historia była na niby...
              pozdrawiam po pół roku.
              ;)

• speiderman speiderman

Dla mnie zakończenie też było niezrozumiałe. Rodzice zbyt fajni nie byli, w ogóle nie słuchali własnego syna, nawet gdy ich ostrzegał przed złem. Może chodzi o to, że w pewnym sensie się od nich uwolnił? Czy to było dla niego nagrodą wspomnianą pod koniec (o ile dobrze pamiętam)? A może mrugający strażak miał go później przygarnąć?

No, ale na rozluźnienie :P: http://www.youtube.com/watch?v=5c_E_BVxj7c

• Rahabiel Rahabiel

Ten film to zakamuflowana pod postacią bajeczki wariacja na temat Boga i walki dobra ze złem. Oryginalne ale na kolona nie rzuca. Jak dla mnie to max 7/10 zwłaszcza ze wcześniejszy film tej ekipy Żywot Briana i późniejszy Sens życia są po prostu rozwalające. Nara.

wczytuję Ladowanie

Zgłoś nadużycie

Opisz, dlaczego uważasz, że ten wpis nie jest zgodny z regulaminem serwisu: