sebawasik sebawasik
ocena: 2

nie potrafię ubrać odpowiednio w słowa tego co czuję po obejrzeniu tego filmu. istna tragedia, patrząc na tych młodych aktorów wydaję się, że skonczyli oni dopiero co szkołę aktorską i to na miernych stopniach, a może to wina fatalnego scenariusza i ułomności reżysera. jak można robić taką "kupę filmową"?! nie polecam

• Finalny_Odbiorca Finalny_Odbiorca
    ocena: 1

Daję najgorszą ocenę z możliwych. Mało filmów tak oceniłem ale to z trudem by przeszło na początku lat 90 a co dopiero teraz. Dawno nie widziałem tak fatalnego filmu, pod każdym względem. Jedynie historia o słoniach była ciekawa ale beznadziejne wykonanie ją tylko dobiło. Dla miłośnika kina jest to makabra. Tego w amerykańskim kinie nienawidzę. Wydano na ten film 18 mln dolarów. Scenariusz jest płaski do bólu. Aktorstwo komiczne a reżyserii żadnej tu nie widzę. Po 5 minutach wiedziałem jak ta historia się zakończy. Za stary na takie filmy jestem. Naprawdę tylko najgorsze filmy tak oceniam, bo zawsze wierzę, że reżyser mimo błędów starał się z całych sił. Tu nie widać nawet wkładu pracy. Trzymać się od tego z dala. To nie kupa to zwykłe, śmierdzące gówno.

• sebawasik sebawasik
      ocena: 2

trafiło do mnie to co napisałeś, w związku z tym zmieniam swoją ocenę z 3 na 2. to i tak dużo

• Kubusiekk Kubusiekk
      ocena: 3

czytasz z mojego serca ;p film makabryczny i znizam z 4 na 3 ; p

• Artemisek Artemisek
        ocena: 7

A mi tam się film podobał O.o
        Może dla tego, że pięknej i bestii nie widziałem nigdy w życiu wcześniej xDD
        Lekko nudnawy, a koniec właśnie mnie zaskoczył, że ta typka wiedźma przyszła do jego starego :D
        A to że będą razem, to wiadome było :PP

• idasiek idasiek

Czy mi się wydawało, czy przez połowę filmu z ust bohaterów wydobywał się jakis bełkot? Najpierw myślałam, że to tłumaczenie, więc wyłączyłam napisy, ale to nie pomogło. Scenariusz to tragedia, a charakterystyka byłaby super gdyby nie te cholerne drzewo. Jak pokazały się na nim lampki to myślałam, że wyłączę film. Zakończenie znałam zanim zaczęłam oglądać, w końcu to historia pięknej i bestii, ale mimo wszystko, po trailerze myślałam, że film będzie lepszy. Wystawiłam 3 ale chyba jeszcze obniżę. Strata czasu.

• impaler1 impaler1

He he, dotrwałem do końca. Typowy średni film. Nic istotnego. Jednym okiem wchodzi drugim wychodzi. nic nie zostaje.

• konrii_2 konrii_2
      ocena: 5

strasznie przeciętny film a ta bestia to miał głowe jakby to była jaks gra na PS3, i marna końcówk a jak w bajceeeeee smiać sie chciało

• przemek83
    ocena: 1

Zgadzam się. 80% filmu obejrzałem na podglądzie, gdyż scenariusz jest do przewidzenia. Jedno, życiowe pytanie jakie można zadać po obejrzeniu tej porażki, to czy gdybyś stracił/a urodę, nie żałowałbyś swoich śmiesznych z obecnej perspektywy kompleksów.

• Elinea Elinea

aktorzy do bani, zgadza się. Relacje miedzy nimi wygladaly tak jakby KAZDY z aktorów chciał jak najszybciej "odbębnić" swoja kwestię, bo nie mógł patrzec na współuczestnika sceny. Fajny pomysł, fajny obraz, ale upadł już po pierwszych 6 minutach :(

• Ellen88

Kiepsko, kiepsko... W ogóle nie zrozumiałam o czym jest ten film ( to znaczy rozumiałam, bo fabuła jest prosta i tak drętwa, ale strasznie zamotana, że..., np. po co on siedział tam z tą dziewczyną, żeby ją chronić??? Czy to ma sens?) NIE.
      To małpa pisała ten scenariusz? ( bez obrazy małpki). Jedyne co mi się w tym filmie podobało to... yyyy... nooo... chyba...,nic.
      Obniżam ocenę.

• Elinea Elinea

no dokładnie mam takie samo wrażenie, jakbyś wyjela mi z głowy moje myśli ha, czasem mam trudnosc w wyrazeniu swojego zdania na piśmie :-) ciężko to ocenić, nie oceniam, bo pewnym rocznikom może sie to podobać chyba...tak mysle...

• eowine eowine

Myślę ze błędem jest ocenianie tego filmu na serio.
          Jest to typowo schematyczny filmik z disney chanel przed dobranocką. I wydaje mi sie ze jako taki swoją rolę spelnia dobrze. Dlatego rocznikom powyżej 90 bedzie sie podobał, bo oni nie mają większych kinowych oczekiwań.

Ta krytyka jest za mocna i źle ukierunkowana. Mysle ze najwazniejsze jest pogrupowanie filmow do odpowiednich kategorii.

• Elinea Elinea

zbyt ostara? hmmm, naprawde jak dla MNIE te sceny nie kleiły się ze sobą i wypowiedź, że niektórym rocznikom może się to spodobać nie była szydercza, mam rodzeństwo urodzone w roczniku powyżej 90. i im się to podoba, bajkowa atmosfera i to, że mogą sobie dopowiedzieć wiele rzeczy, a także nie zwracają uwagę na techniczne wykonanie. Nie wydałam oceny dla filmu, bo jak mówiłam czesniej MOŻE SIĘ ON PODOBAĆ :-)

• _BeastNYC_ _BeastNYC_

A mnie sie podobał! I to bardzo! Kwestia gustu! Fajny , przyjemny film z przesłaniem! Mówcie sobie co chcecie! Ja go uwielbiam i polecam innym! ;)

• cijejek cijejek
                ocena: 8

Podzielam twoje zdanie...nie wiem skąd taka opinia u większości...dla mnie to nie zrozumiałe...film nie musi mieć scenariusza i opowiadać fikcyjną historię jak na przykład Skazani na Shawshank, Rzeka tajemnic, Szósty zmysł, Piękny umysł, Gran Torino, Więzień nienawiści czy Podziemny krąg, żeby się podobał. Scenariusz o tak ważnym przekazie powinien być zrozumiały przede wszystkim dla tych młodych widzów, żeby od małego wiedzieli, że nie można szufladkować i oceniać ludzi ze względu na wygląd, tylko to jakimi są ludźmi pod względem osobowości, charakteru. Dlatego dobrze, że ten film cechuje taka prostota, bo młodzi oglądając go wyciągnął mnóstwo pozytywnych wniosków. Natomiast dla osób poniżej rocznika 90 ten film również jest atrakcyjny, nawet jeśli cenią sobie oni dobre kino. Ta właśnie prostota i przewidywalność wywindowała moją opinię na temat tego filmu tak wysoko. Wcale nie uważam, że aktorstwo było sztywny, wręcz przeciwnie, sposób ich grania sprawił, że choć na te półtora godziny oderwałem się od szarej rzeczywistości, a to zapewne świadczy jak najlepiej o tym filmie...Po prostu film ten przypadł mi do gustu i nie rozumiem tej większości, choć zapewne oni nie zrozumieją mnie...ale to mnie akurat nie obchodzi, ja odebrałem ten film tak jak odebrałem i dobrze mi z tym i żadne negatywne opinie czy powątpiewanie w słuszność tego o czym napisałem, nie zmieni mojego zdania...Polecam!!!

wczytuję Ladowanie

Zgłoś nadużycie

Opisz, dlaczego uważasz, że ten wpis nie jest zgodny z regulaminem serwisu: