nic tu nie ma sensu. co prawda jestem dopiero w 40 minucie ale już jestem pewien, że twórcy niczego nie wyjaśnią. po prostu rzeczy dzieją się bez sensu a my mamy to oglądać i nie zastanawiać się czemu.
absurd na absurdzie - po pierwsze niby skąd Rukia znała te bachorki co potem zamieszania narobiły? najpierw była sama, potem z Renjim i ekipą a potem oboje wstąpili do stowarzyszenia. a tu na chama jej w życiorys wciskają ckliwą historyjkę 2 młodych sierot bez imienia. no i to jest najgorsze - motyw z nadawaniem imion był bardzo fajnym elementem historii Zarakiego i Yachiru (czy jak jej tam^^). tutaj na żywca go przenieśli i to jest chamówa, bo to, że flmy i seriale plagiatują jedne drugie to już nikogo nie dziwi, ale plagiatować historię z mangi którą się ekranizuje na potrzeby BADZIEWNEGO FILLERA?! bo tym właśnie są filmy do takich seriali. pozbawionymi sensu (jak większość fillerów) pełnometrażowymi fillerami. już w 1 i 2 filmie niewiele było sensu, ale chociaż jakoś się wybroniły i złe nie były.
a tutaj jest tragedia!
Renji nie pamięta Rukii więc i nie pamięta swojego bankaia bo nauczył się żeby ją ratować.
Ichigo nie pamięta Rukii na samym początku, ale jakoś nie zapomniał, że jest Shinigami (a został nim dzięki niej) bo jakby to zapomniał to chyba zdziwiłby go gadający pluszowy miś którego "stworzył" właśnie jako Shinigami.
w ogóle jakieś to jest idiotyczne, że nikt w stowarzyszeniu dusz Ichiga nie pamięta a on pamięta wszystkich. w każdym filmie chyba Ichigo musiał walczyć z paroma Shinigami bo wynikało jakieś nieporozumienie, ale jeszcze w żadnym nie było to tak naciągane (to chyba miało budować dramatyzm - ja was pamiętam a wy mnie nie, cóż za dramat...).
ale wszystko przebija walka Touchiro i Ichigo, pozwólcie ze zacytuje (z pamieci ale mnie wiecej tak to wygladalo)
T: Kim jesteś intruzie?
I: Ichigo Kurosagi - zastępczy Shinigami
T(po chwilki walki): Spytam jeszcze raz, kim jesteś?
I: Już mówiłem, jestem Ichigo Kurosaki!!!!!!
T: Nie pamiętam Cię!
SKĄD ON WIE, ŻE GO NIE PAMIĘTA?! SKORO GO NIE PAMIĘTA TO SIĘ CZUJE JAKBY GO NIE ZNAŁ, TO NIE POWINIEN POWIEDZIEĆ "NIE ZNAM CIĘ"?
nic w tym filmie nie ma sensu. i pewnie skąd te dzieciaki po 100 latach się nagle wzięły, czemu zaczęły od ataku akurat na tego dziwaka z sekcji 12 i skąd wzięły te swoje moce nie zostanie wyjaśnione. twórcy nie wiedzieli jak to wyjaśnić żeby się trzymało kupy więc użyją standardowego rozwiązania - nie wyjaśnią nic i będą udawali, że nie trzeba bo wszystko ma sens.
nie wie jeszcze jak ten film ocenie, zaczekam do końca ale coś nie widzę tutaj lepszej oceni niż 4 (poprzednie filmy solidarnie dostały 6 - bo złe nie były ale jak już mówiłem sensu też za dużo nie miały - takie produkcje wypuszczane tylko żeby na fanach nabijać sobie kieszenie dolarami czy yenami nie zasługują na lepszą ocenę!)
- filmweb24
- filmweb24
- newsy
- recenzje
- publicystyka
- powiększenie
- premiery i zapowiedzi
- repertuar kin
- DVD/Blu-ray
- filmweb poleca
Polecane wiadomości - baza filmwebudziś urodziny mająNajbliższe odcinki
-