Film dla mnie jest przenośnią romansu z dziewczyną pochodzącą ze środowisk patologicznych. Trudna rodzina staje się prawdziwym wrzodem gdy młodzi wreszcie wiążą ze sobą swoją przyszłość, na szczęście teściowa ... wybucha i wszystko kończy się szczęśliwie. Znaczy się facet się starzeje i zamienia rodzinę na Polsat Sport, dziewczyna tyje do rozmiarów zdrowej Godzilli a jedynym wampirem który dręczy szczęśliwą rodzinkę jest urząd skarbowy.
Niemniej w filmie zakończenia nie pokazano a rodzinka dziewczyny to były wampiry. Dla mnie film dużo zaczerpnął inspiracji z filmu "Zmierzch". Tutaj jednak podmieniono bohaterów i pokazano Wampiry jako postaci bardziej mroczne przez co prawdziwsze i ciekawsze. Ogólnie rzecz biorąc jest to lepsza wersja Zmierzchu niemniej fabuła nie grzeszy oryginalnością a zakończenie wyskoczyło twórcom jak królik z kapelusza. Aktorsko jest to jak jazda maluchem po bocznej drodze w biednej Gminie zaraz po roztopach. Mamy więc tu Jenny Wright która gra poprawnie oraz Adriana Pastdar-a który jest strasznie drewniany w swojej roli. Lance Henriksen natomiast dotyka dna aktorskiego. Muzyka nie zwraca na siebie uwagi. Jest ale tyle mogę o niej napisać. Efekty specjalne nie olśniewają.
Podsumowując jest to film poprawnie zrobiony który można obejrzeć ale rewelacji tu żadnej widz nie znajdzie.
- filmweb24
- filmweb24
- newsy
- recenzje
- publicystyka
- powiększenie
- premiery i zapowiedzi
- repertuar kin
- DVD/Blu-ray
- filmweb poleca
Polecane wiadomości - baza filmwebudziś urodziny mająNajbliższe odcinki
-