Vaylander Vaylander
ocena: 7

Ci którzy mówią o Boracie jak o pustym i durnym filmidle pewnie sądzą, że Dzień Świra jest komedią, a filmy bez efektów specjalnych to dno. Borat to genialna produkcja, druga najlepsza satyra jaka kiedykolwiek powstała (zaraz po Żywocie Briana). Szkoda, że Brüno tego wysokiego poziomu nie utrzymał, bo film ten miał spory potencjał, a wyszło jedynie spore gówno.

• amarian amarian

100% racji! pozdrawiam

• fifth_element fifth_element

Przybijam piątkę. masz rację.

• Orion_90 Orion_90

High Five!

• Alpert Alpert
    ocena: 4

Jednak sądzę, że warto zapoznać się z kulisami powstania tego filmu. Polecam dokument "Carmen spotyka Borata". Bardzo lubię komedie absurdu, satyrę, ale w tym przypadku została przekroczona pewna granica dobrego smaku. Ze względu na przekłamania i krzywdzące (wręcz upokarzające) ukazanie występujących w filmie ludzi - mieszkańców pewnej rumuńskiej wsi.

• mateO_cs mateO_cs
    ocena: 10

Dokladnie ,swietnie to wyrazileś w 2 zdaniach :)

• elo_tu_justina

Ten film albo się kocha, albo się go nienawidzi. Ja go nienawidzę! Oglądam mnóstwo filmów, ale ten to dla mnie masakra. Wszystko mnie w nim denerwowało, obejrzałam 2/3 filmu i nie wytrwałam - zmęczyłam się nim. Sory, to jest moje zdanie i nikt mnie nie przekona do tego badziewia.

• mateO_cs mateO_cs
        ocena: 10

ja z typem ogladałem kilka lat temu pod wpływem używek i dla mnie to było 80 minut nieustannego śmiechu,bez kitu

• transformers567_fw transformers567_fw

A dla 80 minut zalu i niesmaku,pomyslałem sobie: "co ja oglądam?" absolutny gniot,chamski i niesmaczny.
          Tylko żart z tym jak byli goli to było śmieszne reszta nie powinna w ogóle powstać.
          A teksty ludzi: "to jest nadinteligentny film" są po prostu smieszne.

Bardzo naciągane 2/10

• użytkownik usunięty

Ja dałem 6 bo to obrzydliwe momentami jest. Ale pokazywał biedę Kazachstanu więc jest w nim dużo prawdy

• Alpert Alpert

Ten film ma niewiele wspólnego z Kazachstanem. Powstał w Rumunii, która została w przekłamany sposób ukazana jako ojczyzna Kazachów.

• użytkownik usunięty

Ale pokazywał straszną biedę a taka w Kazachstanie jest

• Piotr_W_ Piotr_W_

Dzień świra to komedia. Pomyśl o tym, jak Marek Koterski nie spal po nocach, pisząc scenariusz i wymyślając wszystkie gagi do tego filmu. A teraz nagle jakiś pseudointelektualista wynosi się dumą i kreuje pogląd, tego że to nie jest komedia. Pewnie, według Ciebie, Borat to tez nie jest komedia. Pewnie jesteś pedałem. Polecam jeszcze sprawdzić w słowniku, co oznacza słowko komedia.

• użytkownik usunięty

Ja nic o Dniu Świra nie mówiłem więc czemu kierujesz te słowa do mnie?

• Piotr_W_ Piotr_W_

Słowa kieruje do autora komentarza. Nie oraj się tak. Wesołych świąt.

• użytkownik usunięty

Wystarczą mi tylko wyjaśnienia. Wesołych świąt

• dawo160496 dawo160496

Kazachstan przedstawiony w Boracie nie ma być realistyczny. To jest po prostu parodia wszystkich głupawych przesądów Amerykanów o ludziachz Azji i Wschodniej Europy ze wschodu. Niestety jak widać po twoim poście bardzo celna.

• Piotr_W_ Piotr_W_

Dzień świra to komedia. Pomyśl o tym, jak Marek Koterski nie spal po nocach, pisząc scenariusz i wymyślając wszystkie gagi do tego filmu. A teraz nagle jakiś pseudointelektualista wynosi się dumą i kreuje pogląd, tego że to nie jest komedia. Pewnie, według Ciebie, Borat to tez nie jest komedia. Pewnie jesteś pedałem. Polecam jeszcze sprawdzić w słowniku, co oznacza słowko komedia.

• Vaylander Vaylander
      ocena: 7

Nie jestem pseudoinelektualistą. Po prostu wiele w życiu widziałem, wiele doświadczyłem, wychowałem się w Polscę i potrafię docenić i zrozumieć gorycz, którą przemawia do nas Dzień Świra. Śmieszne gagi, których nie brakuje, oczywiście powodują śmiech, ale jaki? Śmiech przez łzy. To nie jest komedia w żadnym stopniu, a pedał to jedynie Twój stary. Wesołych Świąt, życzę raka.

• djrav77 djrav77
        ocena: 5

Przebijanie się co raz to bardziej zgryźliwymi postami i wyzywanie się na publicznym forum przypomina tylko o braku szacunku do innych i samego siebie ,oraz nietolerowanie czyichś poglądów , czyjegoś zdania.
        Dla jednego ta satyra jest mistrzostwem świata ,a dla innego filmowy ''anus'' :)
        Czy to powód ,aby wydłubać sobie oczy wzajemnie ,a tu jeszcze widzę, że w czasie Świąt do tego dochodziło!!! Panowie litości. Luz.
        pozdrawiam

• telegrafistka telegrafistka

jak dla mnie - satyra ,ale nie najwyższych lotów...był potencjał, ale co za dużo to nie zdrowo...

wczytuję Ladowanie

Zgłoś nadużycie

Opisz, dlaczego uważasz, że ten wpis nie jest zgodny z regulaminem serwisu: