Qaves Qaves
ocena: 9

Mam pytanie, po co ten wątek został wprowadzony i co on miał symbolizować?

• DeathActress
    ocena: 10

Myślę, że wątek konserwatora był tutaj niezwykle istotny. Posunęłabym się nawet do określenia go wątkiem głównym. To właśnie chyba konserwator nadał sens całej trupie, całemu temu przedsięwzięciu. On ich napędzał.
    Poza tym był on odzwierciedleniem wątku w sztuce którą ćwiczyli. Sniegirow przecież także stracił syna.

Konserwator przy spotkaniu z żoną sam powiedział, że on musi do nich wrócić, bo grają dla niego, że bez niego nie mogą kontynuować. On po jakimś czasie sam stał się uczestnikiem tej sztuki, stał się aktorem.
    Była to naprawdę bardzo ważna postać.

• Dastox Dastox
    ocena: 8

Pseudointelektualny bełkot jest gorszy niżeli najgorsza krytyka.

• Siber

Jeszcze gorsze jest komentowanie bełkotu.

<niżeli> - BuHaHaHaHa!

• Woland88 Woland88

Wątek wprowadził polski akcent i dla mnie symbolizuje kiepską kondycje polskiego kina. Rzecz w tym, że wszystko co dobre w tym filmie jest z arcydzieła Dostojewskiego.

• Hiphobbeat Hiphobbeat

Dla mnie film pokazuje głównie to, w jaki sposób koresponduje ze sobą literatura, teatr i film. Pomysł moim zdaniem średnio trafiony i arcydzieło literatury, jakim są "Bracia Karamazow" zasługuje chyba na lepszą adaptację.

• fracek506 fracek506

Moim zdaniem zamysł z konserwatorem był przedni - aktorzy odgrywają swoją sztukę, a jednocześnie są świadkami jak prawdziwe życie odgrywa dla nich równolegle coś nieporównywalnie mocniejszego - tak jakby byli sami widzami, mając przy tym wiedzę i rozgrzane emocje, którą im dała interpretacja Dostojewskiego. Schemat co prawda niedograny i trochę zmarnowany, ale zadatki na świetny film były... gdyby tylko lepiej zagrać scenariuszem. Ale i tak dobre kino

• dollola

Bardzo dobra odpowiedź.
      Nie wiem tylko dla jakich powodów niektórzy internauci się kompromitują? Może odnaleźli swoje odbicie w postaci starego Karamazowa, umiejętnego błazna?

,,W podreperowanym kostiumie błazna i że umyślnie, dla większego śmiechu udaje, że nie dostrzega komizmu swego położenia."
      Fiodor Dostojewski

wczytuję Ladowanie

Zgłoś nadużycie

Opisz, dlaczego uważasz, że ten wpis nie jest zgodny z regulaminem serwisu: