malaaga86

może nie jest to gra aktorska, za którą należy się Oskar, ale i tak stawiam 5 za pokazanie do
czego ludzki umysł może być zdolny po przeżyciu takiej tragedii. Bardzo dobrze zagrany,
trzymający w napięciu choć nieco przewidujący film. I plus dla reżysera, że nie poleciał "po
całości" i nie stworzył romansu między bratem a bratową, film zdecydowanie na tym zyskał.
Do tego świetnie zagrane role dziecięce i muzyka.
Polecam szczerze.

• Ayo23 Ayo23

Zgadzam się z Tobą pd względem przewidywalności w tym filmie i super zagranej roli oraz muzyce która świetnie pasowała do tego filmu ale jeśli chodzi o napięcie to jak dla mnie nie było takiego czegoś w tym filmie,czasami mnie nudził.Wiesz każdy ma prawo do własnego zdania ale w którym niby momencie trzymał w napięciu? Bo jak dla mnie to w żadnym.Również dla mnie zasługuje ten film tylko na 5 i dziwię się dlaczego ten film jest oceniany na Bardzo dobry,jest wiele innych filmów lepszych od tego które zasługują na taką ocenę ale ten nie...tyle
    Pozdrawiam:)

• prymitywizm
      ocena: 8

"i dziwię się dlaczego ten film jest oceniany na Bardzo dobry,jest wiele innych filmów lepszych od tego które zasługują na taką ocenę ale ten nie.."
      "Wiesz każdy ma prawo do własnego zdania"
      taka mała demagogia ;)

• Ayo23 Ayo23

A czy ja próbuję oddziaływać na opinię innych?! Nie!!! wiem że każdy ma prawo do własnego zdania ale ja także i napisałam po prostu to co myślę.I nie mam zamiaru rozwijać dalej tego tematu bo widzę że Ci się nudzi...

• prymitywizm

Ale po co te nerwy? Jeśli poczułaś się urażona moją wypowiedzią - wybacz, nie chciałam wywołać tak silnej negatywnej emocji.
          Nie rozumiem czemu oddziaływanie na opinię innych miałoby być złe i czemu tak żywiołowo się odcinasz od tego procederu, przecież to de facto zabija wymianę myśli.

Wysoka ocena dla filmu, bo zaskakujące zakończenie zostawiam kryminałom, filmom szpiegowskim i sensacyjnym w filmach typu Bracia chyba ważniejsze są poruszane problemy i sposób ich przedstawienia. Problem czarnej owcy, która jest nią, bo nie jest w stanie się z narzuconej roli wyzwolić, problem wybory drogi przyjemnej czy drogi łatwiej, problem rodziny, problem przeniesienia emocji, etc. Pokazane to może zostało zbyt łatwo, ale za to przejrzyście i bez ciężkości i nadęcia, o które taki temat łatwo mógł się rozbić. Mnie ciekawi bardziej co stało się później, po wybraniu trudnej albo moralnie lepszej (?)drogi, bo wraz z zakończeniem filmu otworzył się potencjalnie nowy dramat. No i postać ojca ciekawa i szkoda, że mało zarysowana. A czy wciąga i wywołuje emocje? Cóż ja płakałam jak bóbr, więc to pewnie kwestia rodzaju wrażliwości :)

ps. nie do końca rozumiem też czemu nudzenie się jest naganne.

• Ayo23 Ayo23

Bo nie rozumiem po co pisząc odpowiedź, cytujesz moimi słowami? chyba to miała być z Twojej strony jakaś aluzja?Nie musi Ci się podobać to co napisałam bo wiem że każdy ma inne zdanie i ma do tego prawo.Nie chcę się sprzeczać bo to do niczego dobrego nie prowadzi.Masz inne zdanie,dałaś inną ocenę i ja to szanuję,naprawdę.Mnie ten film nie wciągnął a zakończenie było słabe ale to moje zdanie:) oglądałaś film pt. '' Pogorzelisko''? Obejrzyj sobie tam to dopiero jest zaskakujące zakończenie i myślę że może Ci się spodobać:) Wiesz film Bracia był przewidywalny,mało akcji i czasami nudny.Ale już koniec nie chcę dyskutować.Pozdrawiam:)

• prymitywizm

Nie rozumiem czemu odmienne zdanie od razu miałoby prowadzić do sprzeczki, nie chodzi o to, żeby szanować to co inny mówi/pisze ale o to aby się z tym konfrontować, konfrontować się z Innym, przez to konfrontować się z sobą samym. Jeśli szanujesz moją ocenę to powinnaś być w stanie się z nią skonfrontować, spróbować dojść do miejsca w którym reprezentujemy inne postawy a nie dochodzić do wniosku, że "każdy ma prawo do własnej opinii", bo wtedy w domyśle pobrzmiewa "i nic mnie ta opinia nie obchodzi" a to nie jest już szacunek.
              Dlaczego nie ma sensu dyskutować o filmie z kimś kto ma inna perspektywę?

Z chęcią obejrzę Pogorzelisko, szczególnie, że opis jest obiecujący a filmweb twierdzi, ze się zachwycę :) jest trudno dostępne więc pewnie trochę czasu mi to zajmie.

wczytuję Ladowanie

Zgłoś nadużycie

Opisz, dlaczego uważasz, że ten wpis nie jest zgodny z regulaminem serwisu: