sss_111 sss_111

Braveheart jest nudny i nie poprawny historycznie. Ze wszystkich scen filmu chyba tylko
ostatnia przyprawia o łzy. Moja ocena to 5/10

• DonVitoCorleone DonVitoCorleone
    ocena: 10

dobrze ze gladiator jest poprawny historycznie

• speedcube

oba filmy sa niepoprawne historyczne jednak sa arcydzieelami

gladiator nie jest

• manypakiao7 manypakiao7
          ocena: 8

Braveheart tym bardziej

ty sie nie odzywaj

• Narek Narek
      ocena: 9

<3

• MannyPacquiao MannyPacquiao

Też uważam że Gladiator lepszy ale Braveheart też był fenomenalny

• RoderickUsher RoderickUsher

Jest i film to stwierdza na samym początku mówiąc, że historia jest spisana przez zwycięzców i mogło to wyglądać w następujący sposób.

Osobiście zdecydowanie wolałem Bravehearta. :-)

• facetx facetx

Z tego co wiem Braveheart jest filmem fabularnym, czy nie jest? Od kiedy film fabularny ma być poprawny historycznie? :]
    Jesli chcesz trochę historii to obejrzyj dokumentalny. Oczywiście, że reżyser nie trzyma się faktów ściśle, gdyby tak robił musiałby chyba trochę zmienić kategorię.
    A film jest arcydziełem. Momenty walki - wyśmienite pod względem montażu, efektów i gry. Muzyka wyśmienita, nawet bez obrazu dodanego. Polecam serdecznie.

• Dragit17 Dragit17

Popieram.Film jest arcydziełem i od filmu fabularnego nie powinno się oczekiwać poprawnych faktów historycznych.

• mmc7 mmc7

Nudna to jest twoja wypowiedź. Uwielbiasz być "łoryginalny" co?

• efc_2 efc_2

najlepszy to jest stallone - jak w twojej sygnaturze

cześć jak czapka

• mmc7 mmc7

Nie no, Stalowy Sylwek to ikona - tylko szkoda, że inspiruje też nudnych, prostych ludzi bez ambicji :P

• manypakiao7 manypakiao7

popieram

• Sebu_BGZ Sebu_BGZ

Żaden z tych filmów nie jest poprawny historycznie, ale przecież nie o to tutaj chodzi.

• Berith7777 Berith7777

"Braveheart"-"Gladiator".A co ma piernik do wiatraka?

• wujekdziadek

Weź sobie lepiej melodramaty zacznij oglądać .

• Lataralisis Lataralisis

Braveheart to flm z jajami - gladiator to pi$da!!! Kolorowy, cukierkowy, nudny i patetyczny chłam dla dzieci! Braveheart też jest patetyczny ale w jakiś taki wysublimowany sposób, ze się to chwyta! No patetyczne sceny i filmy być muszą! Ale w Braveheart one po prostu są naturalną częścią filmu - doskonale zrobione - na miejscu! Tak po prostu się je przyjmuje bo są częścią składową całego widowiska, które jest mimo przekłamań historycznych doskonałym filmem gdzie dramatyzm, akcja, napięcie i klimat średniowiecznej brytanii po prostu przekonuje.

• gex221

dobra chlopie sss_111 ,mozesz juz wypierdalac.

• neo_angin neo_angin
    ocena: 9

W porównianiu do "Gladiatora" to jest film historyczny. Akurat moim zdaniem ostatnie pół godziny trochę słabsze od reszty filmu.

• Kareivis Kareivis

W zupełności się zgadzam Gladiator faktycznie lepszy choć Brave też bardzo dobry;)

• Ofeflia Ofeflia

Mi również bardziej podobał się Gladiator, co jednak nie oznacza, że Braveheart jest gorszy bo oba są wspaniałe.

wczytuję Ladowanie

Zgłoś nadużycie

Opisz, dlaczego uważasz, że ten wpis nie jest zgodny z regulaminem serwisu: