Dimitriw Dimitriw
ocena: 3

film udalo mi sie obejrzec do konca dopiero za trzecim podejsciem (wlasciwie to ogladalem go raz w podziale na trzy czesci). Kilka ciekawych pomyslow i oryginalny styl/scenografia zdecydowanie nie ratuje tego jednak dosc nijakiego "dziela". Film oglada sie ciezko i wlasciwie nie wiem dlaczego obejrzalem do konca, bo do przyjemnosci to nie nalezalo. Nie polecam. 3/10.

• Travis Travis
    ocena: 9

No cóż kino faktycznie specyficzne i nie każdemu się spodoba. Mi się natomiast spodobało i polecam wszystkim lubiącym nietypowe filmy.

• Travis Travis
      ocena: 9

A zapomnialem. Z czystym sumieniem daje 9/10.

• lcendrowski
    ocena: 10

Widzę, że na filmie się znamy. Ale ponoć o gustach się nie dyskutuje...

• JotBe

Popieram! Niby satyra na biurokrację a i tak nikt nic na nią nie poradzi!
    Zachwytów nie rozumiem. Dowcipy to wolę w oryginalnych "Pythonach". To obejrzałem "na raty" bobym przysnął, mimo wybuchów!

• Postac

Hmm... jak oglądałem pierwszy raz to początek strasznie mi się wlókł... ale od pewnego momentu wciągnął mnie i skończyłem ze szczęką na ziemi. Dla mnie 9/10, ale rozumiem że może się nie podobać - długo budowana fabuła, trochę już anachroniczny styl filmowania i efekty, poza tym świat przedstawiony brudny, obrzydliwy, pusty... nie dla każdego ewidentnie.

• ggrzesiu_2 ggrzesiu_2
    ocena: 4

popieram pierwszy post. Przynudnawy i mimo ciekawego ujecia świata odchodzi ochota na oglądanie go przez zawiłe i rozwlekłe momenty surrealizmu...

• erea erea
      ocena: 8

dla każdego coś miłego
      ja tam lubię surrealizm i dlatego właśnie pewnie cenię sobie ten obraz
      dla wszystkich fanów surrealizmu polecam tytuły Bunuela, choć nie wszystkie

• gonzu

filmy s-f z tamtych lat nigdy mnie nie porywały i chyba już nie porwą. obejrzałem(niestety nie do końca) tylko ze względu na Deniro i jego rola w sumie mi się spodobała no ale była jakby nie patrzeć dalszoplanowa.

• smokulec
    ocena: 8

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem

• KarolZet KarolZet

Brazil - 3, Zapach Kobiety - 5. Niby o gustach się nie dyskutuję, ale i tak życzę Ci, abyś kiedyś potrafił docenić i takie kino.

• pieknychudy
    ocena: 4

ja tez filmu nie ogarnełem dłuzył sie mi strasznie ogólnie lubie zróżnicowane filmy ale ten mi do gustu nie przypadl :(

• Movie_Crash_Man

nuda total. 2:30 żeby powiedzieć, że w świecie biurokracji trudno o wymarzoną miłość. Nie trzeba było tej całej cyrkowej otoczki. Wg. mnie słabo. Tego filmu nie wypełnia główny wątek, ale pokazywanie żartów i głupoty ludzi dookoła to dlatego ten film jest przymulający. Akcja jest rozwiązła

• antykuracjusz

• Movie_Crash_Man

• antykuracjusz

• Movie_Crash_Man

• antykuracjusz

• Movie_Crash_Man

• antykuracjusz

• Movie_Crash_Man

• antykuracjusz

• Movie_Crash_Man

• antykuracjusz

wczytuję Ladowanie

Zgłoś nadużycie

Opisz, dlaczego uważasz, że ten wpis nie jest zgodny z regulaminem serwisu: