nie rozumiem koncepcji twórców, o tym, że w tym alternatywnym świecie bez kłamstwa
każdy mówi wszystko nawet jeżeli nie jest o to pytany. To głupie. Mark idzie do pracy a tam
jakaś kobieta przed budynkiem stoi niezdecydowana i tak ni stąd ni zowąd mówi obcemu
facetowi, że nie chce iść do pracy. To jest dla mnie niezrozumiałe. Jeżeli moja koleżanka z
klasy przyjdzie do szkoły w bardzo brzydkich moim zdaniem butach to przecież nie podejdę
do niej i nie powiem jej tego. Gdyby podeszła i zapytała co ja myślę o jej butach, a ja
odpowiedziałabym że są ładne to wtedy byłoby kłamstwo. Natomiast jeżeli po prostu
przemilczę to co o nich myślę to nie jest to kłamstwo... Straszna nadinterpretacja. Film mi się jakoś nie klei - policjant, który bierze łapówki - skoro wszyscy tacy są szczerzy, to z
pewnością powiedziałby o tym szefowi, a że jest to nielegalne ten by go wylał. itd itp...
również jeżeli ktoś nas o coś pyta a my nie chcemy by znał prawdę a zarazem nie chcemy
kłamać to zawsze możemy powiedzieć "nie chcę byś to wiedział/a o mnie" , "nie chcę się
tłumaczyć" i tak dalej. Gdzie tu logika?? dość wysoko oceniłam bo jednak pozostanie mi
w pamięci ma jakieś przesłanie (związek warto budować tylko na prawdzie) oraz
niebanalny pomysł ale bardzo drażni ta niekonsekwentna nadinterpretacja...
- filmweb24
- filmweb24
- newsy
- recenzje
- publicystyka
- powiększenie
- premiery i zapowiedzi
- repertuar kin
- DVD/Blu-ray
- filmweb poleca
Polecane wiadomości - baza filmwebudziś urodziny mająNajbliższe odcinki
-