bjorker bjorker
ocena: 9

Mistrzowska gra Philipa Hoffmana. Jestem pod wielkim wrażenieniem jego talentu aktorskiego.

Napewno przyjrze się jego dorobkowi filmowemu. Widzałem jeszcze Magnolie i Doubt z jego udziałem. Ten pierwszy wspomniany uważam za arcydzieło. Czy znacie jakieś inne, równie dobre filmy z jego udziałem? Co polecacie w pierwszej kolejności...z góry dziękuje.

• Papillon Papillon

Mission Impossible III. Świetna rola.

• bjorker bjorker

Dzięki - choć niewiele w mission zagrał, w scenach w których się pojawiał wypadł znakomicie.

• manialien manialien

,,Wątpliwość" polecam , również dobra rola i dobry aktorski pojedynek

• bjorker bjorker

Z kilku pozycji zrobiła się dziesiątka filmów na moim koncie z udziałem tego utalontowanego aktora. Hoffman pokazał klase w ''Nim diabeł dowie się, że nie żyjesz'', oraz naprawde dobrze wypadł w jednym z pierwszych filmów Anderson'a - ''Boogie Nights''. Obie pozycje trafiły do moich ulubionych. Polecam, nie tylko jego fanom.

• rafkulak rafkulak
      ocena: 8

"The Boat That Rocked" razem z "Capote" tworza duet filmow, w ktorych PSH pokazuje wachlarz swoich aktorskich umiejetnosci - jak rozne role, jak swietnie obie zagrane.
      polecam, jesli jeszce nie widziales

• bjorker bjorker

dzięki za polecenie pozycji - jeszcze nie widziałem

• HerrDecadens HerrDecadens

Flawless z 1999, film niekoniecznie świetny (chociaż mi się i tak podobał ;) ), ale za to genialnie zagrany. Hoffman przerasta samego Roberta De Niro.

• grzesiekpl3 grzesiekpl3
    ocena: 6

Jeszcze "Hazardzista".Polecam.///////////////////////////

• bluebell_4 bluebell_4

i jescze raz polecam "wątpliwości'.

za krótki <br/>

• bjorker bjorker

Moje małe podsumowanie:

Według mnie Hoffman wypada dobrze w każdej odegranej przez niego roli, potrafi wykreować wiarygodną postać, nie zależnie od rodzaju przypisanej mu roli. Zagra transeksualiste, ćpuna, pisarza czy księdza i w każdej z tych ról się sprawdzi. Patrząc tylko i wyłącznie na jego gre aktorską, a nie na dany film, najlepszymi postaciami które wykreował są:
    - Truman Capote (Capote)
    - Rusty Zimmerman (Flawless)
    - Andy Hanson (Nim diabeł dowie się, że nie żyjesz)
    - Gust Avrakotos (Wojna Charliego Wilsona)
    - Ojciec Flynn (Doubt)
    - Caden Cotard (Synecdoche)
    - Phil Pharma (Magnolia)

To moje ulubione, najbardziej charakterne z jego ról. Chciałbym go kiedyś zobaczyć w roli psychicznie chorego, niekoniecznie mordercy. Myślę że nieźle by wypadł.

• catherinemusic catherinemusic

ja bym do tego dodała "25 godzinę". rola drugoplanowa, ale wypadł wspaniale:)

• cure79 cure79

Polecam jeszcze dwa filmy: "Love Liza" a zwłaszcza "Happiness". Pozdrawiam.

• spitonstranger spitonstranger

musisz obejrzeć też 'Rodzinę Savage', był tam naprawdę świetny.
    polecam też 'Big Lebowski', niewielka rola, ale za to prawdziwa perełka. :)

• EK28 EK28

Również istotne role drugoplanowe w "Zapach kobiety" z Al Pacino (od tej roli zaczęłam go 'obserwować) i "Utalentowany Pan Ripley".
    Zgadam się z Herr Decadens, że w "Flawless" zagrał genialnie.

• desaintgermain desaintgermain

Wspaniały był w "Wojnie Charliego Wilsona". Genialna rola!

• myszowatek81 myszowatek81

Ja jeszcze polecilabym i TYLKO i WYLACZNIE przez wzglad ze Philip tam zagral (bo gra naprawde genialnie swoja role) "Along Came Polly"...pozdrawiam

• under2012 under2012
    ocena: 6

Hazardzista- genialna rola!

• kuleszka kuleszka

W "czerwonym smoku" miał dość małą rolę ale zagrał ją według mnie świetnie-polecam!

• avosette avosette

Polecam " Radio na fali", " Nim diabeł się dowie,że nie żyjesz" oraz " Wątpliwość".

• bartek_jakob bartek_jakob

Też go uwielbiam.

Najlepsze wg mnie role:
    1. Hazardzista
    2. Wątpliwość
    3. Capote
    4. Nim diabeł dowie się, że nie żyjesz
    5. Rodzina Savage

• zasek89 zasek89

25 godzina , jego rola dosyc przeciętna ale film zacny

• pepees

Zapach kobiety (początek jego kariery aktorskiej) i przede wszystkim Patch Adams.

wczytuję Ladowanie

Zgłoś nadużycie

Opisz, dlaczego uważasz, że ten wpis nie jest zgodny z regulaminem serwisu: