magnoliaaa magnoliaaa

po opiniach do tego filmu spodziewalam sie czegos wiecej.. ale film wogole mnie nie ruszyl.. brak prawdziwych emocji.. nudny..

• kupmikredki kupmikredki
    ocena: 4

Zgadzam się. Pomysł ciekawy, niby wszystko trzyma się kupy, ale ten film za cholerę nie był w stanie wywołać we mnie jakichkolwiek emocji! Z nadzieją czekałem na końcówkę i wielkie WOW, a tu niestety kolejny zawód - zakończenie (jak dla mnie) przewidywalne. Zmarnowany potencjał.

• ethan10 ethan10
      ocena: 8

"zakończenie (jak dla mnie) przewidywalne"... chyba sobie żartujesz...Ciekawe, w którym momencie przewidziałaś takie zakończenie. Zapewne po końcowych napisach:-)

• j23janusz
        ocena: 5

Faktycznie film nudny, myślałem czytając jego opis, że będzie ciekawszy, niestety nawet dobra obsada nie uratuje tego filmu. Nie polecam -(

• kupmikredki kupmikredki
        ocena: 4

zapewne w tym momencie, w ktorym Ty myslales jeszcze ze ogladasz komedie familijna...

• srick.pl srick.pl
          ocena: 7

Film nie jest taki zły jak go malujesz :-) Co do zakończenia to mnie osobiście zaskoczyło. Liczyłem, że jednak nie pójdzie do więzienia, a na pewno nie brałem pod uwagę dziecka jako "źródła".
          Co do emocji. Owszem nie ma ich za wiele. Film jest pod tym względem oszczędny i bardziej skupia się na pokazaniu głównego motywu - wolności dziennikarskiej, niż na osobistym dramacie ludzi w to uwikłanych. Niemniej i ten aspekt w nim jest poruszony. A aktorzy niektórzy lepsi (Alda i Beckinsale) inni trochę gorsi (Dilon).
          Mnie przeszkadzało trochę to, że film jest za mocno moralizatorski... i że paradoksalnie tym sposobem (autokrytyką) wpisuje się w banalny nurt pochwały demokracji i usa.

wczytuję Ladowanie

Zgłoś nadużycie

Opisz, dlaczego uważasz, że ten wpis nie jest zgodny z regulaminem serwisu: