eryk_filmweb

pisali, że niby podobny. Zaglądam i się dziwię, że można nakręcić takiego gniota i żyć.
Przecież to jest po prostu złe.
To oczywista oczywistość jakby rzekła nasz wieszcz z małej litery :-)

• licho007

Mi się 9 legion podobał.. Do centuriona się przymierzam..

• dardevon dardevon

centurion to naprawdę udany film
      a legion jeszcze z chęcią zobaczę

• michu86 michu86

Przeciętny film, szału nie robi, ale jeżeli ktoś nie ma nic lepszego do obejrzenia
        to polecam.

• dardevon dardevon

a o którym mówisz?

• flowenoll flowenoll

panowie, panowie. a tak na poważnie. to warto oglądać 9 legion? bo centurion to straszna kicha była i to on mnie zniechęcił do oglądania 9legionu. na centuriona czekałem ponad pół roku, wreszcie jest! oglądam i nie wierzę własnym oczom! tragedia! biegająca po szkocji baba w nienagannym makijażu i ciągle bezbłędnie ułożonymi włosami po prostu zabija bezdenną głupotą. nawet jeśli mieli wtedy lokówki to szczerze wątpię żeby mieli gniazdko z prądem 230. strasznie rażą mnie takie rzeczy. 9 legion też taki jest a może warto spróbować? hmm?

• Muszrom Muszrom
      ocena: 4

Dla mnie 9 Legion jest zdecydowanie lepszy. To też prosty film para-historyczny, ale ma o wiele więcej klasy. Centurion to tylko płytka sieka w której aż roi się od niedorzeczności. Na jedyny wyraźny plus te ujęcia krajobrazów, całkiem plastycznie oddano przestrzeń i rozmach gór północnej Brytanii. Niestety oglądanie całości trochę mnie bolało i dotrwałem do końca dla samego faktu. Jedna wielka klisza z przygodowego kina historycznego, słabo skopiowana.
      9 Legion nie razi takimi babolami, nie jest aż tak naiwny, ma sporo ciekawych zdjęć i w zarysie podobną fabułę, ale - na ile to możliwe - bardziej prawdopodobną Spodobał się na tyle, że kiedyś jeszcze obejrzę. Nic wielkiego, ale ogląda się dobrze. To prosty, sprawnie zrobiony film przygodowy, czyli raczej odwrotność Centuriona.

Centurion
      4+/10

• flowenoll flowenoll

chyba spróbuje
        dz

wczytuję Ladowanie

Zgłoś nadużycie

Opisz, dlaczego uważasz, że ten wpis nie jest zgodny z regulaminem serwisu: