sylda_2 sylda_2
ocena: 3

Przewidywalny (kucharki i inne pensjonarki będą zachwycone), idiotyczne zakończenie -- pazłotko (czyt. niezła obsada) nie zrobi z gówna (scenariusz) czekoladki... pozdrawiam.

• angela7777777 angela7777777
    ocena: 7

Ty hrabio, może odnoś się do kucharek i osób o podobnych zawodach z szacunkiem? Każdy ma prawo do wyrażania swoich opinii, ale nie powinno się przy tym obrażać innych, Pozdrawiam.

• sylda_2 sylda_2

"Powieścią dla kucharek niegdyś zwykło określać się literaturę najniższego sortu, afektowaną, lubującą się w dosadnej erotyce..." itd.: http://lekturki.com/2008/12/zlodziejka-sarah-waters/
      Jeżeli Cię uraziłam, bardzo mi przykro z tego powodu (nie było moją intencją obrażać panie kucharki :)
      ps. oczywiście: "de gustibus non est disputandum", ale mogę chyba wyrazić swoje zdanie odnośnie tego filmu?

• anna_rogozinska anna_rogozinska
        ocena: 8

dla mnie zakończenie było zaskoczeniem, skoro kino jest dla ciebie sylda zbyt niską sztuką może powinnaś więcej chodzić do teatru i opery?

• sylda_2 sylda_2

skąd ten pomysł, że kino jest dla mnie "zbyt niską sztuką"? Napisałam, że nie podobał mi się film "Chloe", i tyle. No chyba, że wyczytałaś coś między wierszami ;-) zresztą zobacz ile filmów oceniłam - można raczej powiedzieć, że jestem filmomaniaczką ;)
          Btw. za operą nie przepadam, a teatr odpada, bo to co u nas grają to... szkoda słów. Natomiast kino to jest to - każdy znajdzie coś dla siebie (i oczywiście każdy może ocenić to, co obejrzał) :D pozdrawiam

no tak jak się spodziewałam, dużo więcej rzeczy ci nie odpowiada, za to krytykować potrafisz wyśmienicie :/

• sylda_2 sylda_2

"krytykować potrafisz wyśmienicie" - umiejętność dokonywania samodzielnej analizy, krytycznej oceny zjawisk lub ich praktycznego zastosowania jest oznaką wiedzy i inteligencji... także dzięki za niezamierzony komplement :P (kino, teatr uwielbiam, za to nie lubię gdy reżyser drwi z mojej inteligencji i uznaje, że łyknę każdy badziew... tyle w temacie). pzdro

a ja zawsze myślałam, że jest oznaką braku dobrego wychowania, ale miej swoje zdanie i żyj sobie spokojnie, nie będę się spinać

• sylda_2 sylda_2

Wyprowadzę Cię z błędu: "Krytyka (łac. criticus - osądzający) – analiza i ocena dobrych i złych stron z punktu widzenia określonych wartości (np. praktycznych, etycznych, poznawczych, naukowych, estetycznych, poprawnych) jako niezbędny element myślenia." Pozdrawiam :)

• Brianna_fw Brianna_fw

Jest w tym dużo racji.

• gregorhspeed gregorhspeed

Fakt,lubię gotować :)

• sylda_2 sylda_2

a ja wręcz przeciwnie - nie znoszę gotowania ;-))

• gregorhspeed gregorhspeed

Dlatego życie nie jest monotonne...każdy lubi co innego :) pozdrawiam

wczytuję Ladowanie

Zgłoś nadużycie

Opisz, dlaczego uważasz, że ten wpis nie jest zgodny z regulaminem serwisu: