tearofmankind tearofmankind
ocena: 1

Do czasu jak nie zobaczyłem tego filmu, wydawało mi się, że nie ma na świecie tyle turpistów. Wulgarny, prymitywny i wyjątkowo gimnazjalno-licealny humor dla osób mierzących troszeczkę wyżej niż American Pie. Seks i przekleństwa świetnie się sprzedają zwłaszcza wśród gówniarzy. Jednak nie to jest najbardziej niepokojące.... dużo osób właśnie prezentuje poziom pokazany w tym filmie. Dołujące, ale cóż zawsze istniały jednostki lepsze jak i plebejusze.

• WhiteDemon WhiteDemon
    ocena: 10

"Dołujące, ale cóż zawsze istniały jednostki lepsze jak i plebejusze."

Jakie to szczęście - że zawsze znajdzie się ktoś, kto pokaże innym gdzie ich miejsce;)
    Odnoszę wrażenie, iż niektórym przydałaby się solidna dawka otrzeźwienia...
    Coby zapobiec rozwojowi megalomanii;)

• _MasterPain_ _MasterPain_

Widać że taki yntelygent i członek arystokratycznego rodu jak ty (bo przecież nie plebs) nie rozgryzł humoru zawartego w przekazie. Duża ilość wulgaryzmów nie świadczy o niskim poziomie filmu ale sam przecież już to na pewno od dawna wiesz. Śmiem twierdzić że główni bohaterzy zasługują na tytuł "jednostki lepsze" widząc jakie dyrdymały wypisujesz.

• tearofmankind tearofmankind

Moja niebieska krew wrze, słysząc wulgarny rechot tłuszczy.

• zekori zekori
        ocena: 9

Janie, plebs chce chleba i igrzysk, a nie inteligentnych i rozwijających duchowo filmów!
        I Janie cóż Ty o trupiźmie wiesz, skoro film 'Sprzedawcy' takowym nazywasz. Film dowciapny i życiowy dla plebsu, który dopiero co gimnazjalne budynki opuścił i film takowe w przerwach pomiędzy pracą na Jana polu ogląda.
        A i przekleństwa dla plebsu nie obce, bo co jest plebsem plebsem pozostanie i swoje plebejskie obyczaje ma.

Nie kontent poczuwam się, gdy mości interlokutorzy mądrze zaczynają, a zawżdy na rzyci kończą. Wasz mość hucpę przedstawia i replikując imć mą dezynwolturę popełnia swoistą licemjerje.

• zekori zekori

Jaśnie Janie wybacz rechoczącej tłuszczy na rzyci kończenie. Toż plebs nie uczony i słów mądrych nie zna, biegać wśród pasących się osłów umie jedynie i powtarzać wyrazy intelektualnie podniosłe powtarza, które od Jaśnie Jana zasłyszało.

• jotubyl jotubyl

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem

Ale mu pojechałeś! Biedny _MasterPain_.

• jotubyl jotubyl

To było do Cibie

Jedziesz z nim bez kompromisowo! Winszuję.

• RealKalps RealKalps

Musiałeś niewiele widzieć i czytać skoro Clerks są dla Ciebie jakimś wyznacznikiem turpizmu. Obrazasz instytucje gimnazjum, chociaż, uwierz mi, nie tam należy szukać żródła głupoty, jaką właśnie zaprezentowałeś ;P

O moją ilość zgłębionego materiału proszę się nie martwić. Turpistycznych pozycji widziałem dużo, ale rzadko kiedy odnoszą one tak szerokie uznanie.

• stonedfish stonedfish

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem

• Siwencjusz Siwencjusz

Oczywiście autor tematu nie zauważył wartości przekazywanych w filmie. Najważniejsze jest to aby zwrócić uwagę na przekleństwa. Żenada.

Skoro bohaterowie przedstawiają głębie tudzież wartości są poruszane to wytłumacz mi powód takiej ilości przekleństw? Podnosi ona te wartości albo rozwija w jakiś sposób bohaterów?

• tiwad

hm...niestety prawdziwe życie to nie M jak miłość gdzie nie usłyszysz przekleństwa, to film o niezbyt wykształconej grupie społecznej która ma wulgarny styl bycia. Niestety zawsze są rózni ludzie również ci nadmiernie klnący...poza tym 1/10? nie przesadzaj tani film zrobiony przez początkującego(wtedy) reżysera gdzie aktorami jest rodzina i przyjaciele Smitha. Spisali się bez zarzutu, lepiej niż w wielu filmach myśle że chociaż z tego powodu powinieneś dać 4 co najmniej.
        Nie oceniaj filmu tylko za treść merytoryczną...Oscara i inne nagrody nie tylko za scenariusz sie wręcza...

PS. Przejrzałem twoje filmy i wydaje mi się że troche źle je oceniasz...to tylko moje zdanie lecz nie powinneś chyba oceniać komedii którą ogląda się dla relaksu tak samo jak filmu z przesłaniem. Zakonnica w przebraniu to nie coś co ma uduchowić a jedynie wprawić w dobry humor.
        Już zupełnie nie rozumiem oceny dla Green Lantern i Kapitana Ameryki 1/10? Coś tu nie gra... a już wiem! te filmy jeszcze nie weszły do naszych kin! czyli nie oglądałeś ich lub oglądałeś w zgrywane z złej jakości z kina a wtedy nie możesz docenić efektów specjalnych na których te filmy sie opierają i zapewne mogą podnieść film gdzies do 3/10 jeśli nie byłoby w nim nic innego dobrze zrobione.

• zilustrowana zilustrowana

mam wrażenie, że wielu użytkowników tego portalu próbuje kreować się na mądrzejszych i bardziej oczytanych niż są w rzeczywistości. przecież to oczywiste, że film nie opowiada o wysokiej klasy społecznej ludziach, tylko zwykłych i normalnych sprzedawcach, którzy raczej nie posługują się językiem Szekspira, a prostym i wulgarnym. film jest prawdziwy i ukazuje świat, a nie bańkę mydlaną.
          no, ale cóż dając 10, należę do plebejuszy, a niech i tak będzie.

• Schizofrenik_XXI_wieku Schizofrenik_XXI_wieku

jezu nie widzicie jak on robi z was jaja, super te wstawki w takim starym języku, brawo człowieku :)

So we have a winner. Się naczekałem, ale fajnie było.

• mosheh mosheh

ale zdajecie sobie sprawę, że tacy ludzie żyją i mają się dobrze, tak? :)

• pineappleshock
              ocena: 8

Jestes niesamowita! az konto zalozylam zeby Ci podziekowac.... bo inaczej nic tylko krzyczec "szary narodzie pograzasz sie"

• amfiploid amfiploid

O matko, właśnie uświadomiłam sobie, że ilość przekleństw, płynących z mych ust kwalifikuje mnie raczej do brodziku intelektualnego aniżeli do basenu literatury!

• zybex69 zybex69

HAHAHAHAHA!!!

• Trias Trias

No to nie pozostaje Ci nic innego jak się cieszyć - dzięki takim filmom i ich wielbicielom możesz się poczuć o ileż lepszym od "plebejuszy" ;)

• finallyh finallyh

Musimy być my - tłuszcza i plebejusze, byś mógł być ty - lepszy. Doceń.

• jamesdawid jamesdawid

Tak czy inaczej rezultatem twojej wypowiedzi jest sztywniactwo, pesymizm, a nawet postawa cyniczna, z którą tak na prawdę nie identyfikuję się. Nie zdarzyło Ci się nigdy nawciskać? Komedia ma na celu rozbawić człowieka,ta spełniała swoje zadanie. Kwestia gustu co kogo śmieszy.Niektórzy bawią się oglądając facetów przebranych za kobiety, inni wolą parodie filmowe a jeszcze inni sfrustrowanych sprzedawców głupotą ludzką. Nie obrażaj ludzi,którym komedia się podobała.

Jeszcze nie ogarnąłeś, że ten temat to kręcenie beki?

• mikew_86

Uważasz, że Twoje cyniczne poczucie humoru jest lepsze od tego z filmu ? Z takim podejściem to Ty znajomych masz chyba tylko na facebooku. Dobrze jest czasem obejrzeć coś lekkiego, bez specjalnego zastanawiania się i interpretowania. Łatwy w odbiorze humor jednemu może odpowiadać a innym nie.

• mmc7 mmc7

Co do "łatwego w odbiorze" humoru - hm... z Randalla wali (wybaczcie za trywializm) połowa fanów/szaraczków lubiących "sprzedawców". Przykład typowego, chamskiego rozśmieszania, coś a'la "annoying orange" (swoją drogą też ubóstwiam tę walniętą pomarańczę), a więc zgadzam się, iż to prosty humor. Jednak nie uczciwe wobec całości filmu. To nie filmy Sandlera, gdzie wszystko jest klarowne. Dla mnie "sprzedawcy" (czy inne z dzieł Smitha, chociaż nie wszystkie) zawsze kojarzyli się z ulicznym grajkiem, który wykonuje utwory Mozarta czy Chopina.

• mmc7 mmc7

Kręcenie beki towarzyszu, to by było, gdybyś wystawił 7,8,9 (10?), jechał po "Clerksach" i patrzał, czy równo puchnie. Tak ukazałeś tylko brak taktu i nędzne prowokatorstwo.

Bardzo nędzne skoro chmara polaczków rzuciła się jak rumun na ochłapy mięsa.

Prakseologia jest Ci obca, gdybym dał coś innego niż 1 to byłoby to wewnętrznie sprzeczne z moją opinią. Ergo? Brak dyskusji.

• mmc7 mmc7

Ano zdziwiłbyś się. Sporo masz jadu na włóczni, ale nie mam zamiaru się na nią nadziewać. Myśl sobie co chcesz, wal z kogo chcesz, jednak cham zostaje chamem, a jego snobizm tego nie zmienia. Zjeżdżasz film który dla niektórych jest kultowy, i do tego obrażasz jego odbiorców. I tych mniej - i tych bardziej inteligentnych. Ja zbijam się z np. Avatara, ale nigdy z jego fanów - co to za radość z pokazania jaki ja jestem "cwany" skoro w internecie wszyscy są anonimowi? Ciekaw jestem czy dalej byłbyś taki wyszczekany, w dyskusji na żywo.

PS. Zaraz mi napiszesz o mym prymitywizmie, bo zaserwowałem groźbę. Pewnie się mylę co?

Mimo wszystko pozdrawiam.

Świat bez trolli i chamów bylby nudny.

• mmc7 mmc7

Z tym się nie zgodzę - świat bez nich byłby lepszy. Jest wyższa forma "chama" - impertynent. Bez takich świat byłby nudniejszy. A co do trolli - to się też nie zgodzę. I nie znam wyższej formy ;)

• ojmaszenka ojmaszenka

ale przykre

+1. Zgadzam sie.

• ojmaszenka ojmaszenka

mówię o tobie.

Ja tez.

• mmc7 mmc7

Jasne ;) Bujać to my, ale nie nas ;)

Son Goku z Twojego avka mi grozi, bede mial koszmary!

• ojmaszenka ojmaszenka

masz schizofrenię?

Mam od tego slugow.

• ojmaszenka ojmaszenka

good point. wygrałeś.

• huiggi huiggi

nice one, troll

• esoxlucius esoxlucius

Masz racje, ja tez kocham jedynie prezesa kaczkowskiego, ojca rydzolka i wszystkich naszychg ukochanych wielebnych kochajacych dzieci inaczej. Pozdrawiam cie bracie smoleński tak trzymaj i na pochybet tuscowi

wczytuję Ladowanie

Zgłoś nadużycie

Opisz, dlaczego uważasz, że ten wpis nie jest zgodny z regulaminem serwisu: