Neofita_Banshee Neofita_Banshee
ocena: 7

Obejrzałem już dosyć sporo filmów na podstawie jakiejkolwiek twórczości Stephena i muszę przyznać(niestety), że jest to jedna z lepszych. Został zachowany specyficzny klimacik opowiadania Naszego Pisarza. Niestety grozzy nie ma w ogóle(przynajmniej dla starszych i nieco już doświadczonych widzów). Na potwory patrzyłem z przymróżeniem oka i dostałem naprawdę fajny filmik.

• Zbynek Zbynek
    ocena: 5

Tak zgadzam się film jest dobry i ma fajny klimat, jednak porównując go do adaptacji dobrego opowiadania wypada strasznie blado.

• lordofthedead lordofthedead
      ocena: 8

Jak dla mnie to film wypadł lepiej niż krótkie opowiadanie za opowiadanie 6/10 a film 8/10

• SilesiaVratislavia SilesiaVratislavia
    ocena: 8

Dokładnie, całkiem niezły film ze świetną grą aktorską (głosy, szczególnie Mavericka, pierwsza klasa) :D

• Dealric
    ocena: 6

Fajny film dobrze zrobiony, z dobrą grą aktorską, ale fabularnie odstaje od opowiadania (wiadomo nieco cieżej zrobić film z 40-50 stron gdzie na jakichś 5 znajdują sie rzeczy typowe dla horroru) co bardzo zabiera przyjemność z oglądania ludziom znającym opowiadanie. W dodatku zostało zatracone nawiązanie do innego autora tego typu dzieł lubującego sie w dużej mierze w szczurach, niestety.

wczytuję Ladowanie

Zgłoś nadużycie

Opisz, dlaczego uważasz, że ten wpis nie jest zgodny z regulaminem serwisu: