harnas_30

Di Caprio zagrał tu rewelacyjnie dwie skrajne role. Pokazał że jest świetnym aktorem..

• KingaZy KingaZy

tak samo uważam , ta złota malina to koszmar ;//

• lucyna63 lucyna63

Ale przeważnie zawsze jest tak że jak jest dobry film to dostaje złotą malinę.Już się parę razy tak spotkałam.

• crist333 crist333
        ocena: 9

Nie tylko Ty tak masz.
        Film oglądałam kilka razy i mi się nie znudził. Aktorzy zagrali świetnie a Malina jest niesłusznie przyznana.

• lucyna63 lucyna63

To dobrze że ktoś się ze mną zgadza.

• Monaco_filmweb Monaco_filmweb
      ocena: 7

Powiem tak - z reguły tak jest, że kiedy film jest słaby to obrywa się często aktorowi. Tak było w przypadku Sandry Bullock i "Wszystko o Stevenie" - film przeraźliwie przeraźliwy wręcz, ale sama Sandra źle nie wypadła - moim zdaniem nawet podnosiła ocenę tego filmu (z 1/10 na 2/10 ;) ). Ale oberwało się jej, bo film ogólnie beznadziejny - w tym samym roku dostała zresztą Oscara za rolę w "The Blind Side", czyli udowodniła, że jest dobrą aktorką. Ale ma kobieta poczucie humoru i dystans do siebie, bo poszła i osobiście odebrała tę "nagrodę" - to samo zrobiła zresztą Halle Berry - przy tej Malinie również było sporo kontrowersji, ale tutaj się nie wypowiadam, bo filmu nie widziałam. Swoją drogą Bullock to chyba jedyny przypadek, żeby aktor/ka dostawał/a tego samego roku nagrodę skrajnie od siebie odmienną.
      Nie chciałabym być tutaj jednak źle zrozumiana, bo mnie ten film również się podobał i wg mnie był to jeden z lepszych filmów - chociaż Leo do końca mnie nie porwał, widziałam lepsze jego rolę - mimo to nie zasłużył na pewno aż na złotą malinę. To jest chyba jedyny przypadek, w którym nie potrafię logicznie uzasadnić przyznania takiej nagrody (która często bywa niesprawiedliwa, ale jednak podstawy logiki do przyznania tam jednak są). Może przyczepiono się do tego, że DiCaprio nie do końca udźwignął swoją rolę i nie do końca był przekonujący? Po tym filmie spodziewałam się jednak dużo więcej i DiCaprio też do końca mnie nie przekonał - może tym tropem poszli ludzie przyznający nagrodę? Nie wiem, nie mnie oceniać. Wg mnie dobry film, z niezłym aktorstwem - ale mogło być lepiej i w sumie reklamowany był jako dużo lepszy - więcej się spodziewałam (i znowu - może ci od złotej maliny także?).

• agawa87 agawa87

Są filmy gdzie DiCaprio zagrał lepiej niż tu, ale tu też spisał się przyzwoicie i nie powinien dostać za ten film złotej maliny.

• Vangelis7 Vangelis7

te maliny ogólnie są dziwne - np. nominacja dla najgorszego reżysera Briana de Palmy za Człowiek z blizną :]

• agawa87 agawa87

Owszem. Części filmów/ aktorów faktycznie się należą, ale niektóre są przyznawane zupełnie bez sensu.

• Vangelis7 Vangelis7

wg mnie głównie powinni wynagradzać tymi nagrodami sage zmierzch :P

• lucyna63 lucyna63

No wiesz Saga Zmierzch jeszcze nie jest najgorszy.

• Vangelis7 Vangelis7

no dla mnie to jedne z najtragiczniej zagranych i stworzonych filmów :)

• Eris_3 Eris_3
                ocena: 6

Na pewno nie zasłużył na takie nagrody, również nie rozumiem złotej maliny u Człowieka w żelaznej mnie się podopał DiCaprio dobrze zagrał zresztą tak samo jak reszta obsady

• koziol21

rowniez uwazam ze leo wypadl tu przyzwoicie. dobrze zagral rozpieszczonego panicza i jego przeciwnosc czlowieka szlachetnego itp. dobrze ukazal roznice w sposobie bycia, zachowania miedzy 2 postaciami. aktorsko kazdy z glownej 5tki bohaterow wypada calkiem niezle.

• dawo160496 dawo160496

Jest jescze kilka takich kwiatków np.: nominacja dla Kubricka za "Lśnienie".

• Agusiaaa1119

tak DiCaprio to jest naprawdę świetny aktor...

• superola1 superola1

zgadzam się i uważam, że wykazał się grając dwie tak skrajne role. nie wiem czemu przyznali mu złotą malinę.

wczytuję Ladowanie

Zgłoś nadużycie

Opisz, dlaczego uważasz, że ten wpis nie jest zgodny z regulaminem serwisu: