Kriss de Bielau KrissdeBielau
ocena: 10

Genialny, jak dla mnie numer 2 wsrod Dekalogu (zaraz po II). Szczegolnie dobrze nakreslona postac mlodego Tomka, niesmialego, niewinnego, szczerze kochajacego, choc o milosci nie majacego pojecia. Szapalowska w roli kobiety bawiacej sie miloscia rowniez wypadla znakomicie. W przypadku Dekalogu VI zdecydowanie wole jego wersje telewizyjna, szczegolnie za znakomite zakonczenie.

• aciddrinker aciddrinker
    ocena: 8

Naprawdę bardzo dobry! Jeden z lepszych z cyklu, zaraz obok II, choć zaznaczam, że jeszcze nie oglądałem części VII, VIII, IX i X. Lektura obowiązkowa dla osób przesiąkniętych nowymi trendami w stylu życia współczesnego społeczeństwa, które głoszą wyższość fizyczności nad psychicznymi aspektami miłości.

• galladorn galladorn
    ocena: 8

A ja, gdybym miał wybierać, to wolę jednak zakończenie "Krótkiego filmu o miłości". Nie zmienia to faktu, że film jest bardzo dobry, gra Lubaszenki i Szapołowskiej świetna. Chciałbym napisać, że to jeden z lepszych filmów cyklu ale tak po prawdzie trudno wskazać słabe.

• k_rach k_rach
    ocena: 9

Magda wcale nie bawiła się miłością. Ona przestała w nią wierzyć z biegiem lat co zdarza się, zauważyłem, nie tylko jej ;)
    w "Krótkim filmie o miłości" w końcowej scenie gdy patrzy przez lunetę widzi co to jest miłość ;)

wczytuję Ladowanie

Zgłoś nadużycie

Opisz, dlaczego uważasz, że ten wpis nie jest zgodny z regulaminem serwisu: