emaiko

jakie znacie warte obejrzenia czeskie komedie? Dopiero zaczynam oglądać czeskie filmy i chętnie posłucham jakieś rady :)

• rico_3

śmierć pięknych saren, to raczej komediodramat ale warto, jest w tym " ten czeski klimat:".

• sibel85 sibel85
    ocena: 6

Opowieść o zwyczajnym szaleństwie - jak dla mnie genialny :)
    Butelki zwrotne - też fajny.

• bravo007 bravo007
      ocena: 7

wiekszosc tych dramato-komedii jest kapitalna, wiec podejrzewam, ze jezeli lubisz czeskie kino spodobaja ci sie. jaj mam mnostwo w ulubionych. "skrzat" - fenomenalny, "jedna reka nie klaszcze", "na złamanie karku" - tez polecam. reszta bardziej dramaty obyczajowe niz komedie, ale nie pozbawione "czeskiego humoru". "niedzwiadek", "pieknosc w opalach"... warto zobaczyc

• juuczek juuczek

Obejrzyj "Wycieczkowiczów", jest na iplex.pl :) A "Śmierć pięknych saren" - najpierw przeczytaj książkę Ota Pavly o tym samym tytule.

• emaiko

dzięki :) postaram się obejrzeć w niedługim czasie :)

• cigarrilla cigarrilla

czeskie kino jest jedyne w swoim rodzaju, a najbardziej kocham te filmy z absurdalnym czarnym humorem. wiec polecam koniecznie 'Obsługiwałem angielskiego króla' i 'Zamknij się i zastrzel mnie'. mam nadzieje ze sie spodobaja :)

• m_ka75 m_ka75
    ocena: 7

"Pupendo", "Na złamanie karku", "Butelki zwrotne", "Pod jednym dachem" (Pelisky), "Niedźwiadek", "Jedna ręka nie klaszcze", "Babie lato", "Szczęście" (to już raczej dramat), "Wycieczkowicze", "Musimy sobie pomagać", "Mały Otik" i wiele innych.

• inez27

młode wino, lekka przyjemna komedyjka

• ortis_birion ortis_birion
    ocena: 5

Zdecydowanie warto obejrzeć "Butelki zwrotne" o czym wspominali już moi przedmówcy, jednak to mój ulubiony czeski film więc i ja przyłączam się do tej rekomendacji. Kolejnym wartym polecenia jest "Kelner płacić!".

• venez venez
    ocena: 5

A ja gorąco polecam "Musimy sobie pomagać". To mój ulubiony czeski film. :)

• karlik_3

a ja bym polecił czarną komedie "guzilowcy" :)

• kaariokaa kaariokaa

"Butelki zwrotne"
    "Musimy sobie pomagać"
    "Babie lato"
    "Młode wino"
    "Guzikowcy'

• NASZATA NASZATA

Hej! Czemu nikt jeszcze nie wspomniał filmu - Sex w Brnie/Nuda v Brně?
      Wiem ze może nie jest to najlepsze czeskie kino, ale film naprawdę polubiłam za prostotę i niewymuszony humor.

wczytuję Ladowanie

Zgłoś nadużycie

Opisz, dlaczego uważasz, że ten wpis nie jest zgodny z regulaminem serwisu: