un_soleil un_soleil

Wszystkie dobre cechy filmu przysłania niesamowicie nierealny scenariusz.

A wiec mamy wioskę ( x ) w której przynajmniej połowa ludności zajmuje sie prawdopodobnie wytwarzaniem narkotyków (nie jest dokładnie powiedziane co i jak). jak wynika z filmu to jedna wielka dalsza lub bliższa rodzina. Facet ginie bo sypnął policji (całkiem zrozumiałe)

Ale pytam się gdzie w tym wszystkim jest cel?????????????????tzn PIENIĄDZE, kasa, zielona, kapusta. Po co prowadzić nielegalną działalność?????? po co zabijać????????

Oni wszyscy tam wyglądają jak bezdomni, domy to istne rudery, a na obiad jedzą chyba tylko wiewiórki.

Przykro mi film ma dużo zalet i duży potencjał ale niestety albo powinien być osadzony w latach 30 albo w innym kraju taka bajka nie przeszła by w stanach, nie teraz.....................

• Wina_Woltera Wina_Woltera
    ocena: 10

No widzisz, Hameryka to nie tylko seks w NY i impreza w LA. Film pokazuje środowisko tzw. white trash, białych Amerykanów z zapadniętych dziur, bez perspektyw na pracę, pomoc państwa, na cokolwiek. Wg mnie większość po prostu była bezrobotna.
    Zabili, bo w imię chorego plemiennego kodeksu w stylu cygańskim. Zabili go, bo kablował na swoich, i tyle, nie ma w tym żadnej większej filozofii.
    Na jakim Ty świcie żyjesz? Myślisz, że nie ma takich regionów w Ameryce? Naiwniaczek...

• Wina_Woltera Wina_Woltera
      ocena: 10

Ad. Jak mam rozumieć "nie teraz"? Nastał Obama i w Ameryce zniknęły regiony biedy, czy co?

• un_soleil un_soleil

wiesz co? masz racje...................

• cronin35
    ocena: 8

niestety, ale mniej wiecej tak prezentują się amerykańscy wieśniacy. Przy nich, nasza popegeerowska brać wyglada, żyje i zachowuje się niemal jak intelektualna elita.
    Aczkolwiek do filmu i tak w wiekszości zbyt "ładnych" zapodali. Rzeczywistość jest bardziej odrażająca.
    od razu uprzedzę pytania - mieszkałem w stanach wśród takich ludzi przez prawie dwa lata.
    Od tamtej pory moje spojrzenie na stany i tamtejszy raj, ludzi w nim zyjacych jest po prostu inne....

• ubikxxx ubikxxx

Cieszę się że wyraziłeś swoje zdanie, gdyż większość naszych rodaków nadal wierzy w błyszczący amerykański sen, co jest oczywistym mitem. Wiara w amerykański sen jest tak silna że każda próba ukazania prawdy przeradza się automatycznie w podważanie wiarygodności i zaprzeczaniu faktom. Kolejnym silnie ukorzenionym mitem jest amerykańska wolność. Kraj w którym uprawnienia policji są jednymi z największych na świecie, gdzie obywatele są stale inwigilowani na każdym kroku, gdzie sądownictwo jest na usługach ludzi majętnych, gdzie nie istnieje darmowa służba zdrowia itd...
      Panuje jedna zasada : nie myśl, oglądaj telewizję i przyklaskuj.

• aklekot

Pomijając fakt, że spora część produkcji idzie chyba na bieżącą konsumpcję; nie sądzisz chyba na poważnie, że produkcja narkotyków to bardzo dochodowy biznes?

wczytuję Ladowanie

Zgłoś nadużycie

Opisz, dlaczego uważasz, że ten wpis nie jest zgodny z regulaminem serwisu: