Ayo81

generalnie mozna obejrzec, ale ksiazka zdecydowanie ciekawsza, dosc znacznie zmieniona fabula, imho na minus.

• Nephretes

Masz rację.
    Po lekturze książki czuję się obrażony tym filmem -,-

• Izabell673 Izabell673

Ja was kompletnie nie rozumiem. Dla mnie 5/10 a film 7/10. Naprawde książka nie była zła, momentami bardzo mi sie podobała, ale czegoś jej brakowało. Niektóre fragmenty wiały straszną nudą, na końcu książki stwierdziłam że wiele scen tak naprawde nic nie wnosiło. W filmie odnalazłam to, czego właśnie mi w książce brakowało.

• Sadakochan

Tak, książkę darzę dużym sentymentem, to jedna z najważniejszych dla mnie książek.. A film mnie bardzo zawiódł.

• premo7 premo7
      ocena: 5

Nie jaram sie ani ksiazka (przeczytalem okolo 100 stron i dalem spokoj) ani filmem (choc obejrzalem caly). Dlaczego takie gowno musi byc na zaliczeniu ;(

• Fudi_
    ocena: 6

Zgadzam się. Szczerze mówiąc byłam przerażona, że po 30minutach reżyser zaczął tak szaleć, że zapomniał chyba o istnieniu książki. Bardzo obniżył jej poziom skupiając się głównie na scenach seksu, co u Oscara nie było aż tak widoczne. Dałam 6/10 za genialną muzykę, kilka naprawdę fajnie zmontowanych scen i sentyment to książki.

• If_so_girl If_so_girl
    ocena: 7

Książka jest genialna! Moja biblia!

wczytuję Ladowanie

Zgłoś nadużycie

Opisz, dlaczego uważasz, że ten wpis nie jest zgodny z regulaminem serwisu: