krx01 krx01
ocena: 9

Zadziwiające jest to że ludzie im mniej kogoś znają tym z większą łatwością przychodzi im oceniają innych. Dziecko porwane przez Butch-a przeżyło najlepszą przygodę swojego życia której inne dzieci nie doświadczą nigdy mając nawet a może tym bardziej bogatych rodziców zabieganych za pieniędzmi. Sposób w jaki rozmawiał z chłopcem - zawsze dawał mu wybór nie zmuszając go do niczego. Każdy powinien wiedzieć o tym że najważniejsze w życiu jest zrozumienie drugiego człowieka i zastanowienie się dlaczego postępuje/zachowuje się tak a nie inaczej. Ale my żyjemy w innym świecie w którym głupota ludzka jest nie zawodna i każdy ma do niej prawo. Uganiamy się za rzeczami które są nam kompletnie nie potrzebne do życia nie dostrzegamy tego co jest naprawdę ważne. Naszą wielką wojną jest wojna duchowa. Naszą wielką depresją jest życie
,,Jestem roztańczonym pyłem tego świata! " Ale to się kiedyś skończy dla nas wszystkich.

• mowmimegi mowmimegi
    ocena: 10

dobre podsumowanie : )

• raffaello_od_ferrero

Masz rację Kolego. Ja od siebie dodam, że istotnie Butch dawał małemu wybór, nie zmuszając go do niczego lecz jednocześnie roztaczał nad nim parasol ochronny. I na tym m.in. polega wychowywanie dzieci. Uczenie, pokazywanie, dawanie wolnego wyboru i zapewnianie poczucia bezpieczeństwa bez względu na to jaki ten wybór jest. I potrafił to zrobić kryminalista, który zabił więcej osób niż każdy z nas ma palców u obu rąk... Dlatego mały tak garnął się do niego i dlatego powstała między nimi głęboka, unikalna więź. Taka jakiej dziecko często nie doświadcza nawet z rodzicem. A tu... kryminalista, syn prostytutki, morderca. Życie potrafi być przewrotne...

PS. To jedyny film w moim życiu po którym popłynęła mi łezka (dorosły facet).

• golysek

Jak ja to ogladalem to mi sie morda krzywila do płaczu ale sie cudem powstrzymalem swietny film

• Indianer23 Indianer23

Hmm kolego ja u obu rąk mam w sumie 10 palców,natomiast Butch zabił 2 osoby.
      Polecam Ci policzyć jeszcze raz paluszki jeden po drugim ;)
      Mój post ma oczywiście formę żartu.
      Sam film za to jest rewelacyjny.
      Bardzo podobają mi się podsumowania kolegów krx01 oraz raffaello_od_ferrero z wyjątkiem tego małego szczegółu o zabijaniu...
      Nic dodać nic ująć.

• raffaello_od_ferrero

2 osoby zabił od momentu ucieczki z więzienia. Czyli od chwili, w której rozpoczyna się fabuła filmu.

• ratowniczka ratowniczka

Mówił małemu, że zabił 2 osoby.
          Pierwszą, bo skrzywdziła jego matkę, a drugą, bo skrzywdziła jego.
          Powiedział mu to właśnie po zabiciu tego kumpla.
          To jest mój ulubiony film, zawsze chętnie do niego wracam i zawszę tak samo mnie porusza.

• pijany_zajac

No to nie jestem sama z tą łezką :')

• Eastwood_filmweb Eastwood_filmweb

Piękne :)

• ggajewski2

Ogólnie... ogladałem ten film dawno, dawno temu. Przypomnialem sobie o nim dzisiaj i ogladając finałową scenę dałem z czystym sumieniem 9. rewelacja. Trzeba mieć naprawde mocne nerwy aby wytrzymać końcówkę....

• falubas18 falubas18

Jestem świeżo po seansie i jest to naprawdę niepowtarzalny film szczerze polecam osobą co jeszcze nie miały okazji obejrzec :)

• advx advx
    ocena: 7

Tak, super przygoda dla dziecka, ale patrząc z punktu widzenia zbiega, nie za bardzo mądrą decyzją było robienie z porwanego-wspólnika.
    Postrzelił go i jedynie mu przeszkadzał. Jakby zostawił dzieciaka i sam jechał to wydaje mi się że nie byłoby takiego pościgu i afery.
    Ale to tylko film mający pokazać ładną historię.

wczytuję Ladowanie

Zgłoś nadużycie

Opisz, dlaczego uważasz, że ten wpis nie jest zgodny z regulaminem serwisu: