Film trwał zaskakująco długo jak na taką prostą historię. Wiecie o ile za długo? O całe 96 minut :) Temat filmu jest dobry, ale wykonanie pozostawia mnóstwo do życzenia. Po pierwsze główna aktorka nie udźwignęła swojej roli. Nie ujmuje Paltrow talentu, ale tutaj niczym się nie popisała. W wielu scenach niejednokrotnie jej gra, w moim odczuciu ,była strasznie wymuszona. Nie wystarczy nałożyć na siebie luźne ciuchy, snuć się po domu jak jakiś Mickiewicz, rzucać zobojętniałe spojrzenia, sflegamtyzować się na maxa by uczynić z siebie twór o jaki chodziło pewnie twórcom filmu lub jakiego ja bym oczekiwał. Rozpisał bym się tutaj w tym temacie namiętnie ale szkoda mi po tysiąckroć wytykać głównej aktorce jak fatalnie nie podołała w tym filmie. Jak zawsze genialny był Hopkins, bez niego ten film byłby zupełnie bezbarwny. Gyllenhaal i Davis poprawnie. No i po drugie fabuła. Błagam wszystkich twórców: jeśli przez cały film tworzy się otoczkę wokół jakiejś nawet najbardziej zakichanej tajemnicy i krętą drogą wiedzie się widzów do "wielce wyszukanej puenty" to ujawnijcie ją na końcu, bo nie ma nic gorszego jak pozostawienie odbiorców obrazu z niczym. Koniec tego filmu podkreśla tylko to czym ten film jest naprawdę: dziełem wielce nieudanym. Moja ocena 3. Może zbyt wygórowana.
- baza filmwebudziś urodziny mająNajbliższe odcinki
-
Chirurdzy
jutro (Polska)
odcinek: s8e22 -
Świat według Kiepskich
jutro (Polska)
odcinek: odcinek:392
-
- społecznośćrecenzje użytkowników
-
Prosta historia