sendspam sendspam
ocena: 3

Nie wiem skąd się biorą dobre opinie o tym filmie.

• LeoMessi86 LeoMessi86

No tak. Od razu wiedziałeś o co chodzi :). Na ch.. ściemniasz?! Zakończenie nie do przewidzenia i tyle!

• Tupac4ever Tupac4ever

dokladnie jak zobaczyłem zakonczenie to bylem zdziwiony ,filmy z seagalem sa do przewidzenia

• terragady terragady
      ocena: 3

Dla mnie też nie ma nic nadzywaczjnego w tym filmie, zakończenie nie jest tak od razu do przewidzenia. Opis filmu chyba wydaje mi się błędny? Bo on w końcu umarł w szpitalu polowym od razu po tych wydarzeniach? To jak mógł spotkać ludzi ze swojego batalionu? To była tylko jego imaginacja podczas śpiączki czy czegoś podobnego? Trochę taki nudnawy i momentami nie wiadomo o co chodzi. Dlaczego raz żył z żoną, a raz z tamtą klientką z małymi cyckami.

• LeoMessi86 LeoMessi86

"Dlaczego raz żył z żoną, a raz z tamtą klientką z małymi cyckami."? Raz był bliżej piekła, następnym razem bliżej nieba i tak w kółko, aż w końcu wylądował w niebie.

• skiepa skiepa
          ocena: 9

Małe cycki jako metafora piekła? To ma sens!

• Midgardsorm Midgardsorm
    ocena: 6

Ja z kolei zgodzę się z założycielem tematu. Szybko domyśliłem się jak film się zakończy. Jestem jednak przekonany, że gdybym oglądał ten film w roku 1990 - kiedy ten film powstał - byłbym nim wstrząśnięty. Wtedy tego rodzajów filmów nie było. Od tego czasu jednak powstało wiele podobnych filmów, które widziałem wcześniej od tego, przez co już mnie przyzwyczaiły do myślenia w konkretny sposób. To nie jest jednak wina tego filmu, że powstały podobne tytuły oraz to, że widziałem go tak późno.

• LeoMessi86 LeoMessi86

Możesz podać jakie :)?

• a12341 a12341
        ocena: 8

Hellraiser V: Wrota piekieł? Podobny, tylko zakończenie INNE.

• lagaj lagaj
        ocena: 9

Filmy w których bohater nie wie co sie z nim dzieje? Mogę podac kilka tytułów, ale filmy wtedy stracą element zaskoczenia.

• mysterii mysterii
    ocena: 8

No tak, w wielu momentach film dość przewidywalny, zwłaszcza dla osób, które widziały parę tego typu filmów, już po mniej więcej pół godz. można się domyśleć jakie będzie zakończenie. Mimo to zdarzają się momenty nieoczekiwane i ogólnie film pokręcony. Dobry w swoim gatunku, ale szału nie ma.

• lonely_stoner lonely_stoner
    ocena: 1

ja przyznam ze ten film nie strasznie wynudzil, po pol godzinie czekalam az sie zacznie cos dziac ( mozliwe ze ten film odbieralam kiepsko bo nastawilam sie na obejrzenie horroru czy ogolnie czegos z dreszczykiem)... po godzinie stwierdzilam ze mam dosc, przewinelam o kolejne 20 min, i kolejne i koniec. Film jest moim zdaniem nieporozumieniem i na pewno nie jest ani horrorem, ani nie jest straszny, ani co tu duzo gadac- nie jest interesujacy.

• Der_SpeeDer Der_SpeeDer
      ocena: 10

Dla prostaków, szukających wyłącznie akcji i pustej rozrywki, film rzeczywiście nie jest interesujący. Tym bardziej, że owe prostaki i tak nie rozumieją na ogół, o co kaman w takim filmie, jak Jacob's Ladder.

"ani nie jest straszny"

ROTFL. Jeśli scena w szpitalu nie jest straszna, to ciekawe, co w takim razie jest.

• lonely_stoner lonely_stoner
        ocena: 1

Prostakiem to jest ktos kto potrafi dojsc do tak glebokich wnioskow na podstawie tego czego sie ktos boi a czego nie. Wyobraz sobie ze wsrod populacji ludzi prog strachu jest naprawde ogromny a co za tym idzie rowniez postrzeganie tego jest straszne a co nie. Wiem ze jak masz ograniczony swiatopoglad to byc moze naprawde ciezko to sobie wyobrazic, ale naprawde tak jest.

• Der_SpeeDer Der_SpeeDer
          ocena: 10

"Prostakiem to jest ktos kto potrafi dojsc do tak glebokich wnioskow na podstawie tego czego sie ktos boi a czego nie"

A skończonym idiotą jest ten, kto sobie ubzdurał, że rozmówca doszedł do owego wniosku na takiej właśnie podstawie. Zwłaszcza pomimo pojawienia się wzmianki o tym, o co w Drabinie kaman - jak widać, następnym razem w rozmowie z durniem będę musiał takie rzeczy dokładnie rozrysowywać, żeby nie dostać idiotycznej odpowiedzi :P.

• aethersis aethersis

Ja oglądając ten film o pierwszej nad ranem byłem totalnie zdezorientowany, czułem się przez chwilę tak, jakbym dostał schizofrenii - na prawdę dobry!

• Gr3gorius

Dla mnie dreszczyk emocji na pewno był - podstawa to dobry klimat, oglądanie późno w nocy z dobrym nagłośnieniem, a już najlepiej być zupełnie sam w domu/mieszkaniu. Mimo, że film dość stary bo ma prawie tyle lat co ja, to naprawdę dobry. Trzyma próbę czasu, bo większość horrorów z tamtych lat bardziej śmieszy... Mimo wszystko ciężko to nazwać horrorem, jak już to bardzo mrocznym thrillerem - i tę funkcję spełnia Drabina Jakubowa idealnie.

wczytuję Ladowanie

Zgłoś nadużycie

Opisz, dlaczego uważasz, że ten wpis nie jest zgodny z regulaminem serwisu: