Najbardziej terrorystyczny kraj w obecnych czasach. bush i jega banda morderców powinni stanąć przed trybunałem praw człowieka a potem zostać powieszeni za zbrodnie przeciw ludzkości Ten film jest jednym z bardzo wielu pokazujących łamanie praw człowieka przez rząd usa i przez armie usa. Ludzi na forum nawołują do obiektywizmu Ale własnie obiektywnie patrząc usa wywołuje dzisiaj konflikty Atakują kogo chcą i jak chcą aby tylko przejąc kontrole i pompowac tanią ropę do usa
Film jest typowo antyamerykański i ma na celu wywoływać wrogość do USA. W Waszym wypadku to się udało, więc jednak film nie jest taki zły. I żeby nie było nie jestem zwolennikiem działań USA (właściwie to mam ich w dupie), ale nie zmieniam zdania po pierwszym gorszym filmie.
/topic/734119/reply/2227391/edit/forum/reply/2227391/canEditw odpowiedzi na post:Vaginator
Z tego co piszesz "Vagnitor" wynika, że pomimo dwóch milionów lat ewolucji to w ciąż rządzi nami prawo dżungli i nic się nie zmieniliśmy, wciąż jesteśmy tylko zwierzętami.
/topic/734119/reply/3097141/edit/forum/reply/3097141/canEditw odpowiedzi na post:Vaginator
Powiem ogólnie - zwierzęta nie palą w chatach żywcem dzieci, nie nabijają przedstawicieli swojego gatunku na pale, nie pastwią się nad nimi, nie torturują miesiącami i to przy pełnej świadomości tego co robią (a świadomość ma tylko człowiek) - ludzie tak. Jesteśmy gorsi od zwierząt.
/topic/734119/reply/5611295/edit/forum/reply/5611295/canEditw odpowiedzi na post:Thomas_J
Zalosne! Ile macie lat? Samolot sie rozbil na WTC? co bush mial zrobic? stac,patrzec i sie smiac? USA,UK,FR....prosili o zaprzestanie budowy bomby atomowej do korei pln,iran...nie posluchali,to beda mieli za swoje. Afganistan,Irak,Pakistan...zaprzestanie terroru,tez nie posluchali teraz maja za swoje. Powiniscie podziekowac USA za to ze zyjecie na swiecie! Niechce mi sie wam tlumaczyc!
/topic/734119/reply/2992316/edit/forum/reply/2992316/canEditw odpowiedzi na post:Wujek_
Jezzzu, za przeproszeniem przestań pie*dolić. Może jednak coś wytłumaczysz a nie piszesz bzdury. Owszem reakcja jest potrzebna, nie oceniam czy była adekwatna czy nie, bo to inny temat. Jednak traktowanie więźniów gorzej niż zwierzęta jest dla mnie poniżej wszelkiej krytyki. Da się słyszeć tekst jak żołnierz mówi o więźniach 'monkeys' - cóż, ciekaw jestem w takim razie kim są strażnicy bo nie znam gatunku który tak się zachowuje, tak prymitywnie, bez żadnego szacunku. Film wzbudza masę negatywnych emocji, ja jestem po nim po prostu zły. Wkurza mnie, że te tępe Amerykańce zachowują się i traktują innych jak im się rzewnie podoba. Ehh co za świat.
/topic/734119/reply/3096892/edit/forum/reply/3096892/canEditw odpowiedzi na post:Vervest
" Wkurza mnie, że te tępe Amerykańce zachowują się i traktują innych jak im się rzewnie podoba."
Bez zbytniego demonizowania,w kazdym narodzie są ci zli ale także i ci dobrzy,trochę uogólniasz.My polacy tak naprawde nie mozemy byc w tej sprawie obiektywni,u nas nie grasują muzułmanie-terroryści,może i atak na WTC był swingowany(to są domysły)ale coś takiego jak terrorysta istnieje.
/topic/734119/reply/3810467/edit/forum/reply/3810467/canEditw odpowiedzi na post:eliteskanker
Vervest, to Ty naprawdę wierzysz, że taki budynek może się rozwalić i to jeszcze w taki sposób od uderzenia samolotu? Weź kurcze pooglądaj jakieś programy na temat projektowania wieżowców. Pierwszy lepszy konstruktor Ci powie, że przy konstrukcji takich budynków bierze się pod uwagę przypadkowe wlecenie w niego samolotu. Wiadomo, że te budynki są specjalnie podświetlane, ale ich wysokość naraża na takie ryzyko, więc jest to brane pod uwagę i są one budowane w ten sposób, że taki samolot się w budynek wbije, ale nie da rady spowodować zawalenia. To jedno. Następna sprawa jest taka, że te budynki miały stalowe rusztowanie i nawet, gdyby jakimś niemożliwym faktycznie cudem coś tam się od zderzenia z samolotem zawaliło, to rusztowanie by zostało. Żeby uzyskać wyburzenie takie jak to, które nastąpiło 11ego września trzeba profesjonalnie popodkładać termit (materiał wybuchowy). Inaczej nie da rady dokonać tak szybkiego wyburzenia - to wymaga precyzyjnego rozłożenia ładunków i bardzo wysokiej temperatury (stąd konieczność termitu, po którego użyciu ślady zresztą znaleziono w zligszczach tych budynków). Bez planowego wyburzania taki budynek nie zwali się tak w pionie (nie złoży się tak ładnie jak tamte), tak błyskawicznie i bez pozostawienia rusztowania. Weź obejrzyj sobie pare programów na Discovery o tym jak się przeprowadza takie planowane wyburzenia. To nie jest prosta sprawa. Trzeba dużej wprawy, żeby wysoki budynek nie upadł w bok. Pirotechnicy od wyburzeń z 11ego września to byli prawdziwi fachowcy, to im trzeba przyznać ;P Tylko nie wiem dlaczego sfuszerowali i trzeci budynek wysadzili kilka godzin później ;P przez co nikt nie umiał wytłumaczyć z jakiego powodu niby się zapadł (oczywiście też w pełni profesjonalnie - broń Boże na boki, wzorowy kolaps do środka ;P ).
I tak to wszystko wygląda. Amerykanie najpierw mordują własnych obywateli po to by mieć pretekst na pomordowanie tych ze wschodu. A, że ataki nie były wynikiem działań wschodnich terrorystów, to trzeba było połapać jakichś zwykłych przypadkowych obywateli, żeby podtrzymywać legendę zamachu. I bardzo dobrze, że powstają takie filmy, jak ten, bo może więcej ludzi dzięki temu prejrzy na oczy.
/topic/734119/reply/3470756/edit/forum/reply/3470756/canEditw odpowiedzi na post:Vervest
No sorry, ale są pewne zasady na jakich projektuje się i wznosi tak wysokie budynki. I to samo odnośnie możliwości wyburzeń. Do tego jeszcze dochodzą podstawowe prawa fizyki. Myślisz, że wszelcy architekci oraz spece od wyburzeń omawiający te zasady w programach zupełnie nie związanych z wydarzeniami z 11 września mówią to, co mówią jedynie w celu wspierania teorii spiskowych? Takie spojrzenie bardziej wygląda na wiarę w jakiś globalny spisek architektów, pirotechników, fizyków i wszelkich innych możliwych osób znających się na swoich zawodach. Realizatorzy programów o fachowym wyburzaniu i o technikach architektonicznych też zapewne kłamią i wszyscy po prostu zmówili się by wychodziło na to, że zawalenie się World Trade Center od uderzenia samolotów było po prostu niemożliwe. Niesamowita sprawa.
/topic/734119/reply/3590326/edit/forum/reply/3590326/canEditw odpowiedzi na post:Szlafrok
we mnie masz wsparcie, jestem tego samego zdania. również widziałem kilka programów oraz filmów o tych rzeczach, przemawiają one do mnie w 100% - po prostu wierzę nauce i faktom a nie zwykłym przesłankom i tym, co fundują społeczeństwu rządy.
/topic/734119/reply/3590913/edit/forum/reply/3590913/canEditw odpowiedzi na post:Eleonora
Profesor, inzynier zajmujacy sie dokladnie projektowaniem takich budynkow, na dodatek byl szef amerykanskiego stowarzyszenia architektow powiedzial dokladnie to, co Eleonora. Filmy traktujace oficjalna wersje (czyt amerykanska mozna bylo obejrzec na kilku stacjach z dobra reputacja, jak np BBC, gdzie wypowiadali sie w podobnym tonie ludzie , ktorzy maja lata doswiadczenia i ogromna wiedze. Jak kolezanka napisala: dowiedzcie sie czegos, a o to latwo, bo wszystko jest na necie i sami ocencie, kto mowi prawde.
/topic/734119/reply/5702772/edit/forum/reply/5702772/canEditw odpowiedzi na post:Szlafrok
ale wy wszyscy glupoty piszecie:) Wlasnie,ze to byl atak terrorystyczny! ale podobno w pentagon uderzyla rakieta a nie samolot. TAK? wiec ja odpowiadam wam gdzie jest samolot i gdzie sa ludzie ktorzy wsiedli do samolotu:) Umiecie odpowiedziec? NIE to milczcie
po 1.amerykanie wiedza swoje i wy innego wiecie swoje...nie jestescie w ameryce po 2. media-klamie po 3. jesli piszecie,ze to nie byl atak terrorystyczny to samo ja moge napisac,ze lech kaczynski zyje i ma sie dobrze ... po 4. Prezydent bush by sie nie zgodzil na zamordowanie kilka tys ludzi w USA. po 5. z waszych wypowiedzi,robicie ludziom wode z mozgu
przepraszam za bledy...spiesze sie....nara
ogolnie wielka glupota,ze to nie byl ataka terrorystyczny,ze michael jackson zyje,ze bin laden zyje itp to ja napisze ,ze lech kaczynski zyje i ma sie dobrze....
/topic/734119/reply/5717850/edit/forum/reply/5717850/canEditw odpowiedzi na post:Karim
Ja tam w teorie spiskowe nie wierzę,może takie małe szwindelki amerykańskie to jeszcze uwierzę,ale na tak wielka skale masową wymordować tylu ludzi pod samym nosem Busha,przecież w ameryce prezydent nie jest papierowy i ma wpływ na każde pierdnięcie obywatela,nasz świat to nie jakiś Matrix,każde gówno wyjdzie na jaw wcześniej czy pózniej.
/topic/734119/reply/5718389/edit/forum/reply/5718389/canEditw odpowiedzi na post:Vervest
Wybacz, ale prezydent w USA jest papierowy. Owszem, konstytucyjnie ma duze uprwnienia, ale problemem jest sposob finansowania kampanii wyborczej, mowiac krotko: jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniadze. Sprawdzcie sobie jakie firmy dostaly kontrakty w Iraku i w jakich pracuja obecnie czlonkowie bylej administracji Busha, jakie akcje ma Cheney czy Ramsfield. To nie sa teorie spiskowe, lecz proste fakty, oczywistoscia jest, ze na podstawie faktow mozna wyciagac rozne wnioski, ale to juz zupelnie inna kwestia.
/topic/734119/reply/6081025/edit/forum/reply/6081025/canEditw odpowiedzi na post:aronn
Vervest , Twoich wypowiedzi nie da się zrozumieć. Postaraj się jakoś bardziej poprawnie stylistycznie wypowiadać. No i ogólnie jakoś bardziej czytelnie, bo np. z tego zdania wyżej odnośnie samolotu, który niby uderzył w Pentagon, to w końcu nie wiadomo czy w to wierzysz czy nie wierzysz.
/topic/734119/reply/5718603/edit/forum/reply/5718603/canEditw odpowiedzi na post:Vervest
Że Ty nie rozumiesz prostych rzeczy to nawet się nie dziwię. Ale tu chodziło o co innego - żebyś się postarał pisać w normalny sposób w sensie logicznie i stylistycznie poprawny, żeby inne osoby miały szansę zrozumieć Twoją wypowiedź.
/topic/734119/reply/5725214/edit/forum/reply/5725214/canEditw odpowiedzi na post:Vervest
Vervest wygląda na to że nie jesteś w stanie, pomimo usilnych starań, zająć konkretnego stanowiska w tej sprawie. Nie wnikam w to czego ci brakuje by to osiągnąć ale przez to nie jesteś raczej stroną w dyskusji. Możliwym jest że nie dorosłeś do tego by móc dyskutować na poważne tematy ,lecz być może wszystko to jeszcze przed tobą, cierpliwości.
/topic/734119/reply/6349871/edit/forum/reply/6349871/canEditw odpowiedzi na post:Eleonora