diu

jako wierna fanka austen nie moglam zniesc tego koszmarnego scenarusza, poszatkowali dialogi z ksiazki, od siebie NIC nie dali, realia epoki mieli gdzies, jedyny plus to obsada, film na poziomie adaptacji z lat 40stych:(((( jak keira mogla w tym zagrac, to mi sie w glowie nie miesci

• cuckoo_277

zdjęcie nr. 11 -> czy ''to kolorowe'' w tle to przypadkiem nie ciężarówki? :D

• Scatebra123 Scatebra123

haha ;D faktycznie tak to wygląda!

• mystery3000 mystery3000

Nie wszystkie zdjęcia są z filmu, są i te z planu filmowego, pokazujące zaplecze filmowe.

• cuckoo_277

jestem niemal pewna, że to zdjęcie jest z filmu. zauważ, że galerie zdjęć na filmwebie są tak skonstruowane, że dopiero na samym końcu umieszczane są zdjęcia pokazujące pracę na planie filmowym ;)

• arturianka18 arturianka18

to jednak chyba nie kadr z filmu, bo nie przypominam sobie takiego fragmentu w filmie. Zresztą to się tak w oczy rzuca, że ślepy by zobaczył.

• Anja_Parus Anja_Parus

To NIE JEST kadr z filmu.

• Bris Bris
    ocena: 6

Eh, niestety muszę się zgodzić.
    Fanką J.A, co prawda nie jestem, ale film mnie nie zachwycił pod żadnym względem.

• EineHexe EineHexe

A' propos realiów, rozbawił mnie niezmiernie jeden detal. Otóż Bennettom się nie przelewa, ich dom jest zapuszczony, ale w tymż niezamożnym domostwie stół śniadaniowy ugina się wręcz od jedzenia. Stosy bułek, gigantyczna szynka z tłuszczem na cztery palce, owoce, saalaterki i sosjerki pełne przysmaków... Um... Rozumiem, że tak, wedle pana reżysera i pana scenografa wygląda oszczędne śniadanko w niezamożnym domu?

• bali74 bali74
      ocena: 5

W końcu 2000 funtów rocznie do czegoś zobowiązuje, może ubili tego prosiaka, który biegał im po domu :)

• EineHexe EineHexe

Tego bym nie wykluczała :D

• bali74 bali74
    ocena: 5

choćby nie było żadnej innej ekranizacji do porównania, ta jest baaardzo zła. Zgadzam się z Tobą co do realiów epoki ale dla mnie obsada też była zupełnie chybiona, zwłaszcza w przypadku Lizzie i Pana Darcy. Jedynie Lidia wydaje mi się bardzo dobrze zagrana. Jednak gdy ktoś przeczytał wcześniej książkę, jakąkolwiek książkę J.A. to ciężko będzie mu przez ten film przebrnąć.

• Earl_Harborough Earl_Harborough

W sumie ten film jest ratowany przez muzykę i obsadę... poza tym niezbyt wierna ekranizacja.

wczytuję Ladowanie

Zgłoś nadużycie

Opisz, dlaczego uważasz, że ten wpis nie jest zgodny z regulaminem serwisu: