KYRTAPS KYRTAPS
ocena: 7

Z głośników natłok informacji o spóźnionych i odwołanych pociągach, a w tle fragment dziennika telewizyjnego informującego o dobrobycie PRL-u.
Na ścianach widnieją napisy „Kolej nie odpowiada za bagaż złożony na przechowanie do schowka”.
Wszechobecny bałagan i chaos. Za każdym rogiem czai się złodziej czyhający na torebkę.
Przez kamery wielki brat patrzy.
Boże, dzięki Ci, że nie dane mi było żyć w tych chorych czasach.

• pantograf pantograf

Niby racja, ale z drugiej strony wtedy chyba nie bałbym się na tym dworcu spędzić nawet całej nocy. Dziś w żadnm wypadku bym się na to nie zdobył.

• aleqs aleqs

Jesli chodzi o PKP to niestety wiele sie od tamtego czasu nie zmienilo, co dotyczy także innych państwowych spółek (np poczta)

• Mystery_Man Mystery_Man
      ocena: 7

Dla mnie ten film był przerażający a nawet określił bym go mianem surrealistycznego - strach pomyśleć, że był taki okres w naszej historii.

• zossin_2 zossin_2

Coś tam powoli zaczyna się zmieniać, niestety wolno wolno wolno. I to nie mówiąc o dworcach czy pociągach, bo spóźnienia są też i za granicą, a stan dworców coraz lepszy (mimo że 60% dworców zamknęli i się pozbywają budynków). Problem w tym że pracownicy w halach, innych zakładach taboru naprawczego nie mają nawet śrubki, a jak mają pretensje to jeszcze dowiadują sie że mają sobie z domu przynieść... brrr... i nic więcej!

• Maniek_39 Maniek_39
    ocena: 8

jak dla mnie to jest kolejny film Kisiela pokazujący że kompletnie nic się nie zmieniło, no może prócz nazwy systemu politycznego.

wczytuję Ladowanie

Zgłoś nadużycie

Opisz, dlaczego uważasz, że ten wpis nie jest zgodny z regulaminem serwisu: