Mateo_SF Mateo_SF

Robert De Niro
Al Pacino
Anthony Hopkins
Jack Nicholson
Morgan Freeman
Sean Connery
Liam Neeson
John Malkovich
Clint Eastwood
Christopher Walken
Dustin Hoffman
Harvey Keitel

Ogólnie film można powielać wielokrotnie, się zdaje że dział się tylko w jednym pomieszczeniu ale temat rzeka. Choćby dla sprawdzenia jak aktorzy rzadzą sobie z odgrywaniem emocji.

• traszka111 traszka111
    ocena: 9

To byłby ciekawy eksperyment, ale chyba zakończony klapą. Aktorzy mieli być odbiciem społeczeństwa, ludzi przeciętnych. A tu wrzucilibyśmy wszystkich inteligentnych skurczybyków do jednego pokoju :D To by była dopiero RZEŹ ;)

• paciepna paciepna
      ocena: 10

ha, nie ma tak łatwo, musieliby się doskonale wcielić w przeciętniaków! ;) tak chyba patrzyłabym na taką wersję: *.*

• StripedBumbleBee

Myślę, że temu filmowi należy się remake. Tylko nie wolno go oddać w ręce partaczy jak ma to miejsce z wieloma innymi produkcjami... Niewątpliwie jest to dzieło warte uwagi, zastanawiam się tylko czy czasy (i ludzie) nie zmieniły się na tyle, że ten film osiągnąłby miano zaledwie miernego... Bo w sumie to nie ma broni, wódki, dziwek i laserów, a o to chodzi we współczesnych dziełach.

• Bebcio
      ocena: 9

Remake'a nie bedzie nie ma bata, jak w takim filmie wsadzic efekty specjalne za 50 mln i kosmitow? Ten film wzgledem dzisiejszej kinematografii jest niczym pierwsze zdanie w ,,Gwieznych wojnach". Bliżej mu do antycznej grecji niz współczesnosci. Pierwszy film w którym pierwszy raz jedynym argumentem dla ktorego nie dalem 10 jest zlota zasada ze 10 to film idealny a takiego nie ma... tylko tyle

• michalj007
        ocena: 8

Widzieliście może film "Dwunastu" Michałkowa? Nie jest to do końca remake, ale bazujący na tym samym szkielecie. Świetny film, świetny klimat. świetni aktorzy i świetna rosyjska sala gimnastyczna.

• Ferth Ferth

http://www.filmweb.pl/film/Dwunastu-2007-309948

• StripedBumbleBee

Dziękuję za wyprowadzenie z błedu. Głupoty popisałem i pragnę to cofnąć. Zapomniałem że na wschodzie kręci się filmy bez nacisku na lasery i resztę wyżej wymienionych. Odnośnie samego filmu Dwunastu, MOIM ZDANIEM lepszy od pierwowzoru, ludzie bardziej ludzcy...

• qbusiek86

Ten film doczekal sie juz remake'u i to nie tylko rosyjskiego "12", ale jest jeszcze jedna o 10 lat starsza produkcja:
      http://www.filmweb.pl/film/Dwunastu+gniewnych+ludzi-1997-526...
      Nie widzialem ale z opisow wynika, ze jest to niemalze wierna kopia, te same dialogi i sceny. Inna sprawa po co taki film robic, skoro juz zostal zrobiony, no ale nie mnie to oceniac. Film w kazdym razie byl produkcja tylko telewizyjna, wiec moze po czesci jest to jakas odpowiedz...

• pawel_maron pawel_maron

Myślę, że żaden obiektyw by tego nie pomieścił.

• Rlyeh Rlyeh

Mysle, ze bylby to blad. Gwiazda tu mialbyc Fonda, wiec tyko jego powinno sie obsadzic pierwszoplanowym aktorem. Reszta powinnabyc obsadzona gwiazdami drugoplanowymi: Sam Rockwell, Tom Wilkinson, David Morse itd.

wczytuję Ladowanie

Zgłoś nadużycie

Opisz, dlaczego uważasz, że ten wpis nie jest zgodny z regulaminem serwisu: