Jak dla mnie film świetny! Jest to świetna odskocznia od tego, do czego zdążyło nas do tej
pory przyzwyczaić Hollywood. Sci-fi zrealizowane w formie reportażu. Jak dla mnie bomba!
Nie jest to jakaś nawalanka w stylu Predatora, czy krwawego horroru typu Obcy. Pod
płaszczykiem filmu sci-fi ukryto drugie dno tego filmu. Po Terminatorze 4 wyszedłem z kina
nie pamiętając połowy filmu. Po obejrzeniu tego filmu usiadłem i pomyślałem, co
zobaczyłem. Film skłania do refleksji przez co na długo zapada w pamięć. Czemu dałem 9,
a nie 10? Po pierwsze trochę nużący wstępniak, a po drugie zastanawia mnie, czemu
krewetki dały sobie tak pomiatać ludziom? Dysponując tak potężną technologią mogłyby
unicestwić ludzkość jednym przyciskiem. Tak poza tym nie mam żadnych zastrzeżeń do
filmu. Zero sztucznych, hollywoodzkich twarzy, sami prawie nie znani aktorzy. Muzyka na
wysokim poziomie, efekty specjalne też niczego sobie. Szczególnie zrobił na mnie wrażenie
egzoszkielet w którym siedział Vikus pod koniec filmu :). Gra Sharito POWALAJĄCA!! Facet
wygląda, jakby naprawdę wdepnął w wielkie g*no i nie wiedział, jak się wyplątać z tego
wszystkiego. PS: akcja filmu dzieje się w latach 80, a Vikus dzwoni do żony z Sony
Ericssona P1i :).
- filmweb24
- filmweb24
- newsy
- recenzje
- publicystyka
- powiększenie
- premiery i zapowiedzi
- repertuar kin
- DVD/Blu-ray
- filmweb poleca
Polecane wiadomości - baza filmwebudziś urodziny mająNajbliższe odcinki