Spyker_360 Spyker_360
ocena: 8

Film jest jak na mój gust bardzo dobry. Genialna gra aktorska Denzel'a, który wcielił sie w
bezwzględnego bez uczuć gline. Również na wyróżnienie zasługuje gra Ethan'a Hawke. W
filmie bardzo dobrze został ukazany obraz wnikania w świat przestępców przez Jake'a,
któremu nie za bardzo sie to wszystko podobało, bo nie tak sobie to wszystko przewidywał.
Ciekawy scenariusz, mocny klimat i dobra muzyka. Ale... film oglądałem na TCM, co bardzo
mnie ostatnio ta stacja rozczarowuje. Mianowicie lektor. Do sensacyjnego dramatu dali
"gościa", który jest lektorem na MTV! Pewnie wiecie o kogo mi chodzi. I zauważyłem, iż ten
Pan występuje w coraz to więcej filmach na tej stacji filmowej. Dla mnie osobiście lektor nie
pasował do tego filmu i po części popsuł mi wrażenia z "Dnia próby", ale już przymknąłem
na to oko. Lecz dziwie się bardzo, że taka stacja jak TCM, która puszcza klasyki filmowe i nie
tylko z tym lektorem, to coś jest nie tak... Owszem, jest on dobry, ale na kanale rozrywkowym
takim jak MTV, ale nie na TCM. Pozdrawiam!

• pubene pubene
    ocena: 6

Rzeczywiście - masakra, ciężko się tego słucha. Lektor nie nadaje się w ogóle do filmów, z tą barwą głosu i "pomysłem" na wypowiadanie kwestii to jest istny horror :). Myślałem że może go wyłączyć ale mi się pilot popsuł ;P.

• m0bscene m0bscene
      ocena: 7

Na poczaatku równiez strasznie mnie to draznilo, film tracił przez niego na klimacie i byl pozbawiony napiecia, ale z czasem sie przyzwyczaiłem.

• Max66 Max66
        ocena: 9

Generalnie jestem zwolennikiem oglądania filmów z lektorem, ale DOBRYM, czyli o neutralnym, niskim, dość matowym głosie, który nie przykrywa zbytnio oryginalnej ścieżki i pozwala usłyszeć, co i w jaki sposób mówią aktorzy (przy średnio-dobrej, ale nie perfekcyjnej znajomości języka obcego dobrze jest słyszeć i aktorów i odpowiednio dobranego, niezbyt głośnego lektora) - zawsze wtedy można lepiej skupić się na obrazie nie tracąc z oczu istotnych szczegółów przez ciągłe wgapianie się w literki :-).

• bardzo_zgryzliwy_tetryk bardzo_zgryzliwy_tetryk

Potwierdzam, dawno nie słyszałem tak dramatycznego lektora. Zła intonacja, kiepska barwa głosu. Krystyna Czubówna zrobiłaby to lepiej :)

• gurney gurney
    ocena: 7

Moim zdaniem lektor zabił ten film w przedbiegach. Oprócz lektora skaszaniony był montaż jego głosu z filmem - w ogóle nie słyszałem aktorów.

Jak TCM nie przestanie oszczędzać na lektorach to nie prorokuje im wielkiego sukcesu. A szkoda - do tej pory należeli do mojej czołówki....

• Spyker_360 Spyker_360

Dzisiaj na TCM o 21 po raz kolejny Dzień Próby, lecz obstawiam, że będzie ten sam lektor. Niestety...

• tomexior tomexior

właśnie obejrzałem i też stwierdzam że lektor tragiczny, a do tego nie było polskich napisów na ence

• BrokenEar BrokenEar

Odrazu jak go usłyszałem myślałem że to discovery a nie tcm :P Tomasza Knapika dajcie to będzie git ;)

• uciekam_na_marsa uciekam_na_marsa

Też ostatnio widziałam, i po pierwszych 15 sekundach chciałam zmienić z lektora na napisy... dałam radę tylko usunąć lektora, ale napisów nie było, a że wkurza mnie gdy czegoś nie rozumiem, zostałam skazana na ten irytujący przekład:( i zawiodłam się też bo wydawało mi się na na TCM nie ma przerw na reklamy w środku filmu...

• BrokenEar BrokenEar

Aż tak dobrze nie ma żeby było bez reklam. Na TCM tych reklam jest przyzwota ilość (dla nas oglądających) i nie trwają one 10-15 minut i póki co nie zauważyłem żeby przerywały film w środku bardzo ważnej sceny. A co do lektorów to z powodu nich nie będe płakał. Może to i trochę psuje klimacik ale da sie przeboleć. Jedno jest pewne że zawsze sie znajdzie flm do oglądnięcia na TCM. (przykładowo wczoraj obejrzałem w końcu "Upadek") W środę chyba jest Brudny Harry :)

• revolver revolver

Z tymi reklamami to jest chyba zależne od pory. Nagrałem np. "Dzień próby w godzinach nocnych 2.00 - 4.00 i nie było ani jednej reklamy ;)

Co do lektora to się z Wami zgadzam. Przydałby się tu Jarosław Łukomski (mój ulubiony, szczególnie w filmach wojennych i ogólnie z akcją). Wielka szkoda, że nie ma funkcji napisów na TCM :[

• uciekam_na_marsa uciekam_na_marsa

Niestety nie mam za dużych możliwości korzystać z telewizora w nocy, ale dobrze wiedzieć na przyszłość, że w nocy nie ma reklam na TCM :)

• przyklad12

O boże ludzie jak macie problem z tym filmem i nie lubicie słuchać tego Lektora z Budnikiem od Brainiac(ków), to obejrzyjcie na YT gdzie tam jest film z lektorem Jackiem Brzostyńskim. Ale stwierdzam iż Ten lektor na TCM jest żałosny na YT jest lepszy. Obejrzyjcie a nie robicie na forum śmietnik z problemami.

• Spyker_360 Spyker_360

To nie jest śmietnik, tylko dyskusja o filmie, a przy okazji stacji telewizyjnej. Po to jest forum ;).

• Sparow5 Sparow5

Też często oglądam na TCM.
        Dla mnie lektor nie był dobry ani zły.
        MOŻE oglądał ktoś Ściganego na TCM oczywiście, tam był zajefajny lektor może ktoś wie jak się nazywa.

• pimi6

Lektor mu nie podpasował! A to dobre! Mi nie podeszły napisy końcowe. ;-D

• smokulec
    ocena: 9

Właśnie oglądam z tym lektorem i po prostu kaplica. Facet ma taką manierę w głosie, że mógłby reklamować niezwykły zestaw naczyń nierdzewnych co najwyżej. Dramat.

• ostryrobcio ostryrobcio

tez ogladam wlasnie,lektor masakra,jakbym slyszal Kurzajewskiego jak mecz komentuje:)

• miotaczplomieni

Oceniajcie film, a nie lektora.
        Nie wierzę, że ocena społeczności to tylko 7,7. Wg mnie jest to jeden z najlepszych kryminałów w historii.

• ostryrobcio ostryrobcio

film bardzo dobry:)

• Ochrzczony Ochrzczony

Tak na offtop najlepszy obecny lektor jakiego slyszalem to south park na comedy central. Koles wciela sie w role jakby sam byl bohaterami ;pp

wczytuję Ladowanie

Zgłoś nadużycie

Opisz, dlaczego uważasz, że ten wpis nie jest zgodny z regulaminem serwisu: